Googles to topmodeller får navnene Pixel og Pixel XL

Google er færdig med at navngive sine egne produkter 'Nexus'. De to kommende smartphones fra Google får i stedet navnene 'Pixel' og 'Pixel XL'.

Googles to topmodeller får navnene Pixel og Pixel XL

I de foregående uger har det ligget i luften, at Google ville droppe det ellers velkendte Nexus-brand til navngivning af firmaets egen produktlinje bestående af smartphones, tablets og bl.a. tv-bokse.

Det har dog ikke været til at vide, hvad alternativet ville være – men det kan hjemmesiden Android Police nu kaste lys over. Gennem sidens altid meget velinformerede kilder har de fået nys om, at Googles to kommende telefoner får navnene Pixel og Pixel XL.

Læs også: Google sløjfer ‘Nexus’-navnet med årets to topmodeller

Pixel-navnet kan umiddelbart virke noget spøjst i forhold til Nexus, men Google har faktisk gjort brug af netop det navn i adskillige. Tilbage i 2013 lancerede Google sin egen Chromebook-pc, der fik navnet Chromebook Pixel. Herefter er en efterfølger blevet lanceret og sidenhen en Pixel C-Android-tablet.

Pixel-brandet skiller sig ud ved, at det er Google selv, der står for designet, produktionen, salget og alt imellem modsat de hidtidige Nexus-telefoner, hvor Google har indgået et samarbejde med en producent. Fra de nye oplysninger lyder det tilmed, at Google har planer om at markedsføre de to telefoner som de første smartphones produceret af Google.

Det giver mening, eftersom det er tilfældet med de øvrige Pixel-produkter, men alligevel ikke, da HTC netop står bag fremstillingen af dem. Forskellen kan formentlig være, at det ikke umiddelbart vil være til at se, at HTC står bag telefonerne. Ud fra de foreløbige billeder ser der ikke ud til at være nogen HTC-branding at finde på telefonerne ligesom der ellers har været på tidligere Nexus-produkter.

Læs også: Her er de mulige danske priser på Googles Nexus-telefoner

Nexus-serien ser altså ud til at høre fortiden til, og i stedet vil Pixel-produktlinjen være Googles bud på en – eller rettere flere – smartphones, der viser Android frem fra sin bedste side.

I år vil de to smartphones som noget nyt blive lanceret med en række eksklusive funktioner forbeholdt netop Pixel-telefonerne, bl.a. en særlig hjemmeskærm, ændrede navigationsknapper, mulighed for at bringe notifikationspanelet frem med et swipe på fingeraftrykslæseren og en nydesignet Indstillinger-app.