Holografisk kommunikation kommer med 6G-teknologien

Sydkorea går efter at blive først til at aktivere 6G-netværk og når det sker, bliver holografisk kommunikation muligt.

Holografisk kommunikation kommer med 6G-teknologien

Sydkorea meddelte i mandags, at de lancerer et eget 6G-netværk baseret på “teknologi i verdensklasse” og avanceret software-baseret mobilnetværk i 2028.

Når det sker, bliver teknologier som holografisk kommunikation muligt, forklarer Zhang Yongtao, vicedirektør for Ericsson China Technology Department. Holografisk kommunikation kender vi fra science fiction og med 6G kan det altså blive til virkelighed.

Nyheden blev annonceret af det sydkoreanske ministerium for forskning og Information- og kommunikationsteknologi (ICT).

Se også: De bedste netværk i Danmark

Kan løfte Sydkoreas patentportefølje

Den sydkoreanske regering opfordrer lokale virksomheder til at producere materialer, komponenter og udstyr til udviklingen af landets 6G-netværk. De har også planer om at styrke leverandørkæderne for at understøtte netværket.

Med dette initiativ håber Sydkorea på at slå resten af verden ved at være først ude med 6G-teknologi. Sydkorea er Asiens fjerdestørste økonomi og stod for 25,9 procent af 5G-patenterne i 2022, mens Kina stod for 26,8 procent.

Regeringen i Sydkorea håber, at de kan komme op over 30 procent, når det gælder 6G-patenter, ved at være først i verden til at lancere 6G-netværk.