Huawei: USA’s restriktioner er vores nye normal

Efter tre år med amerikanske restriktioner, der har ramt hårdt på omsætningen, er Huawei tilbage til normalen igen, lyder det fra selskabet.

Huawei: USA’s restriktioner er vores nye normal

Huawei forventer, at indtægterne i 2022 vil forblive på niveau i forhold til 2021 og siger, at de nu er tilbage til business as usual.

Kinesiske Huawei fik et ordentlig gok i nøden, da de blev ramt af de amerikanske sanktioner i 2019 og særligt i 2020 og 2021 var der stor modgang at spore. Nu vurderer selskabet, at dets indtægter i 2022 er uændrede i forhold til året før.

“USA’s restriktioner er nu vores nye normalitet, og vi er tilbage til business as usual,” siger Huaweis roterende formand Eric Xu i en meddelelse til medarbejdere og medier.

Se også: Abonnement med rabat på telefoner

Samme milliardomsætning i 2022 som i 2021

I følge Xu forventes den samlede omsætning for 2022 forventes at være i overensstemmelse med prognosen og nå op på 636,9 milliarder kinesiske yuan. Det svarer til cirka 647 milliarder danske kroner.

Til sammenligning lå selskabets omsætning i 2021 på 636,8 milliarder yuan.

Direktøren fremhævede også den hurtige vækst i virksomhedens cloud-division og tilføjede, at cloud skal blive fundamentet og katalysatoren for digital transformation for både Huawei og andre industrier.

Se også: Hvad koster Huawei telefoner i dag?

Digitalisering og grøn tech er fremtiden

Xu bemærkede også, at selv om markedet er fyldt med usikkerhed, så mener Huawei, at digitalisering og og grøn tech er vejen frem, og at det er her, de fremtidige muligheder ligger.

”2023 bliver et afgørende år for os, så vi er nødt til aktivt at søge fremskridtet, fortsætte med at inspirere på tværs af organisationen og yderligere finpudse vores kompetencer. Vi skal være proaktive med hensyn til at forbedre forretningsmiljøet og styre risiciene mere effektivt. Kun på den måde kan vi nå vores forretningsmål for 2023 og lægge et solidt fundament for Huaweis fortsatte overlevelse og udvikling”, sagde Xu.

Huawei har altid haft ry for at målrette store beløb til udvikling og i 2022 stod udgifterne til udvikling og innovation for næsten 25 procent af den samlede omsætning.

”Vi skal forpligte os fuldt ud til fremtidsorienteret grundforskning og åben innovation og fokusere vores begrænsede ressourcer på værdiskabende områder. Desuden skal vi opretholde et åbent samarbejde på tværs af værdikæden for at sikre vores forsyningskontinuitet og modstandsdygtighed”, tilføjede Xu.

Se også: Nyheder om international tech

Hårdere restriktioner mod Huawei

Huawei står ikke over for en opblødning af de amerikanske restriktioner, tværtimod. I november sidste år meddelte den amerikanske Federal Communications Commission (FCC), at de står klar med nye regler, der forbyder, at kommunikations- og videoovervågningsudstyr fra kinesiske virksomheder, herunder Huawei, kan importeres og anvendes af amerikanske købere.

Hidtil har der kun været forbud mod køb af dette kinesiske udstyr med føderale eller statslige midler, men fremover kan det gælde alle type midler.