Internet Association er snart et minde blot

Amazon, Microsoft, Alphabet, Meta, Apple m. fl. ser ud til at opløse det fælles Internet Association fra årets udgang.

Internet Association er snart et minde blot

Alle de store giganter inden for tech-verden er naturligvis konkurrenter, men de har også en fælles interesse, og det er at holde industrien i udvikling. Derfor er mange af de konkurrerende selskaber, trods forskellige og rivalitet, gået sammen om at danne Internet Association.

Brugt til lobbyvirksomhed overfor den amerikanske regering

Det lader dog til, at den ni år gamle gruppe fra nytår lukker og slukker. Hvis man ikke er helt med på, hvad Internet Association handler om, kan vi fortælle, at det er en samling forskellige tech-giganter såsom Amazon, Microsoft, Alphabet, Meta, Apple og så videre.

Via gruppen har disse selskaber kunnet udføre lobbyvirksomhed overfor den amerikanske regering omkring en række teknologiske områder.

Se også: Regulering af big tech har fejlet

Tiltagende stridighederne

Desværre ser det ud til, at stridighederne mellem de involverede selskaber i gruppen er blevet for meget for visse, der har valgt at trække sig ud af samarbejdet. De tilbageværende medlemmer ser derfor ikke længere nogen grund til at blive i gruppen.

En kilde har for eksempel fortalte ArsTechnica, at Microsoft er et af de selskaber, der ikke længere så noget formål med at være med i gruppen. Det skylde også til dels, at de har betalt helt op til en million dollars om året i medlemskab.

Der er uvist om opløsningen af gruppen kommer til at have negativ effekt på tech-industrien i USA som helhed, men det ser altså ud til, at Internet Association er et minde blot fra udgangen af 2021. Der er trods alt i forvejen massiv pres på de store tech-selskaber fra de amerikanske myndigheders side.

Se også: Sådan bliver tech i 2030