iPhone-produktionen er fortsat ramt af coronavirus

Apples produktion af iPhones halter. Leverandørerne er hårdt ramt af coronavirus og det forventes ikke løst lige foreløbigt.

iPhone-produktionen er fortsat ramt af coronavirus

Apple har allerede meldt ud til investorere, at produktionen af iPhones ikke går som den plejer. Apples leverandører er nemlig hårdt ramt at coronavirus, hvilket betyder at produktionen halter gevaldigt. Desværre ser det ikke ud til at blive bedre lige foreløbigt.

Læs også: Web-TV: Køb ikke de nyeste iPhones

iPhone-produktionen forbedres først i næste kvartal

Den velkendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo advarer om forsinkelser og et stort antal af coronavirus-ramte arbejdere på fabrikkerne. Det betyder at iPhone-produktion tidligst vil stabilisere sig i løbet af næste kvartal.

Linserne til iPhone-kameraet produceres af Genius Electronic Optical og deres produktion er faldet betydeligt den sidste måneds tid, og de har derudover et begrænset lager tilbage. Går alt som forventet, så løber de tør for kameralinser om en måned.

Det er ikke kun Apple der er ramt af COVID-19, for alt tyder på at både Samsung, OnePlus, Motorola og Huawei står med lignende udfordringer.

Læs også: Rapport: iPhonen var den mest solgte mobil i 2019

Kommende iPhones er ikke forsinkede

Selvom man skulle tro det, så tyder det ikke på at kommende iPhones bliver forsinkede. Det gælder både iPhone SE 2 (iPhone 9) og iPhone 12-serien. iPhone SE 2 forventes lanceret i slutningen af denne måned og iPhone 12 til september, hvor Apple for første gang vil tilbyde 5G, siger rygterne.

iPhone SE 2 er Apples længe-ventede afløser til iPhone SE, som først blev vist frem i 2016 og viste sig at blive utroligt populær. Specielt i Norden var den kompakte mobil eftertragtet, og på trods af fire år på bagen, så sælges modellen stadig. Afløseren har længe været rygtet, men skulle nu altså være på trapperne.

Lanceringen forventes at foregå den 31. april og modellen siges at være i butikkerne allerede den 3. marts. Det bliver spændende at se om dette holder stik. iPhone SE 2 får en 4,7 tommer skærm, et design som iPhone 8 og ny hardware.

Læs også: Apple iPhone SE 2 i butikkerne den 3. april

Emnet er ikke færdigdebatteret

Vores redaktion har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. d. 27/2/2020 fulgte vi artiklen op med artiklen; Web-TV: Køb ikke de nyeste iPhonesKlik her for fortsættelsen.. Seneste nyt om tematikken kan du finde her.