Kina vil regulere tjenesters brug af algoritmer

Kina vil regulere brugen af algoritmer på e-platforme, så de ikke må bruges til at lokke brugerne til at bruge endnu flere penge.

Kina vil regulere tjenesters brug af algoritmer

I dag er mange teknologier afhængige af algoritmer. Det kan vi blandt andet se på sociale medier, hvor indlæg fra dem, vi ofte har kontakt med, også oftere vises i toppen af feedet. Algoritmen antager, at vi vil se mere fra dem, vi ofte er i kontakt med. Algoritmer er også dem, der ligger bag de forhåbentligt relevante reklamer, når vi shopper.

Kina vil regulere algoritmer på e-platforme

Alt dette er designet på en måde, de skal lokke os til at bruge mere tid og flere penge på e-platforme, men det vil Kinas regering tilsyneladende ikke være med til.

Det i en sådan grad, at den kinesiske Cyberspace Administration (CAC) har annonceret, at de over de næste tre år ønsker at indføre regler for de algoritmer, selskaber bruger til at tiltrække brugere.

Ifølge CAC bør algoritmer, udviklet af disse selskaber, have visse socialistiske kerneværdier, og de bør også være udviklet med sikkerhed og ansvarsfuldhed in mente.

Se også: Køb gadgets – se de bedste tilbud

Vil have forbud mod at bruge algoritmer til at friste folk

I august fremlagde CAC et udkast til guidelines, hvor visse forslag handlede om, at selskaberne ikke bør bruge algoritmemodeller til at friste brugerne til at spendere flere penge.

Kina er ikke de eneste, der forsøger at regulere algoritmer. Den amerikanske regering og EU har også bedt teknologiselskaberne om at ændre i sine algoritmer i et forsøg på at undgå fake news. At ændre algoritmer, så de ikke må bruges til at friste brugerne til at købe løs, har vi dog ikke set før på den måde, som de kinesiske myndigheder lægger op til.

Se også: Nyheder om e-shopping