Medier: HTC forhandler med Google om salg af smartphoneafdeling

Google og HTC er ifølge flere medier "i sidste fase af forhandlingerne" omkring et salg af HTC's smartphoneafdeling.

Medier: HTC forhandler med Google om salg af smartphoneafdeling

HTC har præsenteret røde tal i regnskaberne det ene kvartal efter det andet, og i dag har den taiwanesiske producent fremlagt nyt kvartalregnskab med den laveste omsætning i 13 år.

Noget kunne tyde på, at HTC har indset, at der snart ikke er mere at gøre, for producenten har angiveligt indledt forhandlinger om et salg af HTC’s smartphoneafdeling til Google.

Oplysningerne kommer både fra den kinesiske avis Commercial Times og amerikanske Financial Times. Her forlyder det, at HTC og Google skulle være i ’sidste fase af forhandlingerne’ omkring et salg af HTC’s smartphoneafdeling til Google. De to firmaer skulle efter sigende forhandle om to muligheder: enten at Google bliver strategisk partner eller køber hele smartphoneafdelingen.

Læs også: HTC U11 – stor, fin og dyr [TEST]

Den kinesiske avis har dog ingen kilde på dets informationer, og hos Financial Times er en analytiker skeptisk omkring et eventuelt salg.

“Hvad angår muligheden for en aftale med Google mener vi, at det vil være positivt for HTC, da det vil tillade firmaet udelukkende at fokusere på dets VR-forretning. Vi mener dog, at det er usandsynligt, at Google vil være interesseret i HTC’s team inden for forskning og udvikling, da 1) De fleste af de bedste ingeniører er gået over til andre producenter såsom Huawei, Lenovo eller ASUS, og 2) HTC’s ingeniører burde ikke være så svære at kapre,” siger analytikeren Jeff Pu fra Yuanta Securities.

Google har i forvejen et tæt samarbejde med HTC, da det er den taiwanesiske producent, der står bag Google Pixel og Pixel XL. Også den lille af dette års to nye Pixel 2-smartphones står HTC bag. Den får dog samme design som de nuværende Pixel-telefoner. Derfor har Google også allieret sig med LG, der står bag Pixel 2 XL, og som får en næsten kantfri skærm ligesom i LG G6 og V30.

Skulle salget af HTC til Google blive en realitet, er det ikke første gang, at søgegiganten erhverver sig en smartphoneproducent. Tilbage i 2011 købte Google Motorola for hele 65 milliarder kroner, men det blev en kort og ikke mindst dyr fornøjelse. Kun tre år efter solgte Google resterne af Motorola for kun 16 milliarder kroner til Lenovo.