Metas nye center for integritet forklarer håndtering af dataindsamling

Meta vil samle al info om sikkerhed og integritet i én hub - her kan man blandt andet læse om databrug, reklamer, deling og sikkerhed.

Metas nye center for integritet forklarer håndtering af dataindsamling

Meta har offentliggjort et nyt Center for Integritet, der giver brugerne information om dataindsamling, deling, sikkerhed, databrug og reklamer. Her får man også detaljer om selskabets måde at forholde sig til integritet i apps som Facebook og Instagram, deres Data Policy, samt hvordan man skal bruge de mange indstillinger af integritet og sikkerhed.

Hvordan fungerer to-faktor godkendelse?

Som bruger kan man lære, hvordan man skal gøre med sin to-faktor godkendelse, få klarhed over hvem der kan se hvilke indlæg, hvilke typer data Meta indsamler, samt hvordan de bruger den information og meget mere.

Til at begynde med er centeret kun tilgængeligt for et fåtal Facebookbrugere i USA via en desktop computer, men planen er at rulle adgangen ud til flere apps og flere brugere i løbet af de kommende måneder.

Når den tid kommer, at man får adgang, kan man finde det hele under Indstillinger og Integritet.

Se også: Telefoner med størst sikkerhed

Sikkerhed og integritet samlet ét sted

Meta vil i fremtiden give andre veje ind til indstillingerne, og der skal også komme flere sektioner og muligheder for kontrol af centeret.

I løbet af det seneste års tid har Meta tilføjet en række opdateringer med fokus på sikkerhed og/eller integritet til deres apps. Det er ikke altid helt enkelt at holde styr på det hele, så det er brugbart og smart af selskabet at samle alle funktioner og detaljer under en hub.

For eksempel er det nu et krav for brugere af Instagram at oplyse fødselsdag i et forsøg på at beskytte de yngre brugere imod ”følsomt” indhold. I september fik WhatsApp end-to-end kryptering af chatbackups.

Se også: Hvordan fungerer IT- og cybersikkerhed?