Neurologisk forskning viser, at hjernespil kan hjælpe folk med Alzheimers

Computerspil kan være sjovt og lærerigt, men det er noget så simpelt som krydsord, der kan hjælpe folk med Alzheimers, viser studie.

Neurologisk forskning viser, at hjernespil kan hjælpe folk med Alzheimers

Hukommelsen kan virkelig sabotere hverdagen for dig – du kan glemme, hvor du lagde nøglerne til huset, eller et familiemedlems fødselsdag, for ikke at tale om bryllupsdagen eller lignende. Men det behøver ikke at gå så galt.

Ifølge forskning udført af en professor i psykiatri og neurologi ved Columbia University er der et enkelt spil designet til at forbedre hukommelsen, som man kan bruge som våben mod glemsel.

Se også: Sådan kan AI give bedre arbejdsvilkår i sundhedsvæsenet

Krydsord kan forbedre hukommelsen – ikke computerspil

Det er ikke noget usædvanligt i sig selv, vi har tidligere set mange tricks og kneb bakket op af videnskab, der alle skal hjælpe hukommelsen på gled. Der findes tilmed dokumenterede træningsmetoder, der drastisk forbedrer hukommelsen.

For mange virker det dog nok lidt voldsomt at være med i den slags aktiviteter. Men med et hukommelsesspil, der har videnskaben i ryggen, kan du let forbedre hukommelsen, og det samtidig med at du nyder morgenkaffen. Der er tale om noget så banalt som at løse krydsord.

For at udforske spillet testede forskerne en stor gruppe personer opdelt i to grupper. Den ene gruppe spillede computerspil, mens den anden løste krydsord.

Se også: Hvordan påvirker teknologi mennesket?

Klarer sig bedre kognitivt og hukommelsesmæssigt

Efter flere ugers testning opdagede forskerne, at gruppen, der løste krydsord, klarede sig meget bedre kognitivt og hukommelsesmæssigt, end dem der havde spillet computerspil. Resultaterne tydede med andre ord på, at krydsord kan fungere som et spil, der forbedrer hukommelsen.

“Dette er den første undersøgelse, der dokumenterer både kortsigtede og langsigtede fordele ved hjemmebaseret træning i krydsordspil sammenlignet med en anden intervention,” forklarer Dr. Devanand, en af forskerne i projektet. “Resultaterne er vigtige i lyset af vanskelighederne med at vise forbedringer med interventioner ved mild kognitiv svækkelse.”

Se også: Sociale medier har større negativ effekt på piger end på drenge

Kan hjælpe folk med Alzheimers

Dette forskningsprojekt viser, slår Devanand fast, hvad et spil til forbedring af hukommelsen kan gøre, hvis man bruger det mere intensivt med patienter, der har brug for hjælp med hukommelsen.

Hvis det kan fjerne nogle af problemerne med hukommelsen, kan det være med til at øge de kognitive funktioner for personer med sygdomme, der rammer hukommelsen, som Alzheimers.