Nordiske statsministre vil samarbejde om 5G-netværket

En ny aftale mellem de fem nordiske statsministre skal sikre, at Norden går forrest i implementeringen af 5G-netværket.

Nordiske statsministre vil samarbejde om 5G-netværket

I starten af denne måned kunne TDC fortælle, at de havde testet den endelige udgave af det kommende 5G-netværk. Nu ser det ud til at udviklingen får statslig støtte. Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har indgået en aftale med statsministrene fra de fire andre nordiske lande, for at sikre, at Danmark bliver blandt de første lande til at implementere 5G-netværket.

Norden er en af de mest innovative og digitaliserede regioner i verden. Det tætte nordiske samarbejde er en af nøglerne til, at vi i Norden konstant er et skridt foran resten af verden.“, siger Lars Løkke Rasmussen.

Læs også: TDC tester 5G med hastigheder på hele 1,9 Gbit/s

Mobilmast 3

Har ikke bundet Danmark til en konkret økonomisk investering.

Selvom der i aftalen står, at implementeringen vil kræve substantiel investering, så står der intet om et konkret beløb.
For at opnå målet om hurtigt at få 5G-netværket til Norden, har de fem statsministre lagt en fælles handleplan som, blandt andet, skal tilskynde udviklingen af nye test, sikre den tekniske koordinereing af 5G frekvensbåndet i Norden og fjerne eventuelle forhindringer, i forbindelse med etableringen af nye telefonmaster.

Hvornår vi kan forvente, at 5G-netværket kommer til Danmark, er ikke præciseret i aftalen. Men TDC har tidligere udtalt, at de forventer at etablere de første 5G-antenner på mobilnetværket, i løbet af 2019.

Du kan læse den fulde aftale mellem statsministrene her.