Nu kan du købe Samsung Galaxy Z Flip i Danmark

Samsungs andet forsøg på en foldbar smartphone, Galaxy Z Flip, kan du nu købe i de danske butikker. Se priserne på Galaxy Z Flip her.

Nu kan du købe Samsung Galaxy Z Flip i Danmark

Som lovet er Samsungs foldbare smartphone, Galaxy Z Flip, nu tilgængelig hos de danske forhandlere. Som Samsung kunne afsløre i sidste uge, er den foldbare smartphone dog en bekostelig affære. Den vejledende pris på Samsung Galazy Z Flip i Danmark er nemlig hele 11.699 kroner.

Der er tale om en relativ lille lancering, da du kun kan finde den foldbare mobil hos en håndfuld teleselskaber og forhandlere. De eneste forhandlere er Elgiganten og Samsung selv, som sælger telefonen til den vejledende pris på 11.699 kroner.

Tre teleselskaber i Danmark sælger på nuværende tidspunkt Galaxy Z Flip. Det er YouSee, 3 og Telenor.

Hos teleselskabet 3 er mindsteprisen efter 6 måneder med et anbefalet abonnement med fri tale og 25 GB data 11.620 kroner. Her får du 1.289 kroner i mobilrabat.

YouSee giver 1.379 kroner i mobilrabat med teleselskabets anbefalede abonnement med fri tale og 50 GB data. Mindsteprisen efter 6 måneder løber her op i 12.115 kroner.

Sidst, men ikke mindst, er der Telenor, som har en mindstepris efter 6 måneder på 11.670 kroner. Her får du 1.799 kroner i mobilrabat, hvis du vælger teleselskabets anbefalede abonnement med fri tale og 60 GB data.

Læs også: Glasset i Samsung Galaxy Z Flip ridses så let som plastik

Foto: Twitter.com (@mondoir)

Turbulent start for Galaxy Z Flip

Da Samsung løftede sløret for Galazy Z Flip under stor mediebevågenhed, var det blandt andet med en påstand om, at den sydkoreanske producent havde formået at lave en glasskærm – noget der næsten virkede for godt til at være sandt, når det kommer til en foldbar skærm.

Youtuberen JerryRigEverything kunne i sine sædvanlige videoer konstatere, at glasskærmen havde samme problemer som tidligere foldbare smartphones – nemlig at de er så bløde, at man kan efterlade permanente skader på skærmen ved blot et tryk med ens negl. Skærmen, som ifølge Samsung er lavet af plastik, kunne ridses så nemt som plastik.

Og det var der en god grund til, viste det sig efterfølgende. Nærmere undersøgelser af telefonen viser nemlig, at der rent faktisk gemmer sig et 0,03 mm tyndt lag glas under den bløde plastik. Glasset er så tyndt, at det kan bøjes 180 grader i en radius af mindre end 5 mm. Derfor har Samsung også fået det uafhængige institut Bureau Veritas til at teste glasset, som har sagt god for, at det kan holde til at blive foldet 200.000 gange. Det skulle ifølge Samsung være nok til, at telefonen kan holde i cirka fem år.

Trods instituttets ord for, at skærmen i Galaxy Flip Z er holdbar, har en uheldig person på Twitter allerede modtaget et eksemplar af Galazy Z Flip med en ødelagt skærm. På det punkt, hvor skærmen foldes, var glasset allerede splintret, da vedkommende pakkede telefonen op.

Om det bare er et enkeltstående tilfælde, eller om der venter en #displaygate forude, er endnu for tidligt at sige. Indtil videre ser det ud til, at Samsung er sluppet ret godt fra den de indledende kritiske røster, da der ikke umiddelbart er meldt om nogle problemer med de mange testeksemplarer, som er uddelt til medierne.

Se også: Find de bedste priser på Samsung-smartphones

Det næste i sagen

Her følger vi op med den seneste udvikling i sagen. Lasse Olsen gik videre med historien. d. 11/2/2020 gik vi videre med temaet i nyheden; Ny batteriteknologi er klar i de første gadgets om et år – Nyheden kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet ved at trykke her..