Nu kan iPhone-brugere tjene penge med Google Panel

Nu kan du også som iPhone-bruger tjene en skilling ved at svare på spørgsmål fra Google med appen Google Panel. Den er nemlig udgivet i App Store.

Nu kan iPhone-brugere tjene penge med Google Panel

Hvis du ikke har noget imod at besvare et par spørgsmål i løbet af ugen om din oplevelse med steder, du har besøgt, og om dit kendskab til forskellige brands, så kan du nu også som iPhone-bruger tjene små beløb fra Google.

Læs også: Besvar undersøgelser i Google Panel og optjen kredit til apps

Appen Google Panel er nemlig blevet udgivet til iPhone, iPad og iPod touch i App Store. Tilbage i 2013 blev appen lanceret til Android, og siden da har det været muligt at optjene kredit til brug i Google Play-butikken. Med iOS-udgaven af Google Panel er det lidt anderledes.

Google Panel iOS
Sådan ser Google Panel ud til iPhones. Foto: App Store

iPhone-brugere har, af gode grunde, ikke meget gavn af Google Play-kredit, så i stedet belønnes du med penge, som bliver sat ind på din PayPal-konto. Du kan altså trække de små beløb, som du optjener, ud på dit betalingskort, hvilket ikke er muligt i Android-udgaven. Belønningen for en besvaret undersøgelse er op til 6 kroner, men ligger typisk omkring 2 kroner for fire korte spørgsmål.

Det eneste krav til at komme i gang med Google Panel er, at du har en iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10 eller nyere, og at du indvilliger i, at Google bruger dine besvarelser fra de små spørgeundersøgelser til at forbedre dets produkter ved blandt andet at give dig mere målrettede reklamer. Dine svar deles også med de samarbejdspartnere, som står bag spørgeundersøgelser – dog anonymt.

Læs også: Nu viser Google Maps parkeringsforholdene i København

I opsætningen af appen skal du besvare nogle demografiske spørgsmål, så Google Panel har en profil af, hvem du er og hvilke spørgsmål der er relevante for dig at besvare. Det kan måske være tillokkende at svare usandt på de nogle spørgsmål – f.eks. at vurdere en oplevelse om et sted, hvor du rent faktisk ikke har været. Dette opdager appen dog, og det betyder, at du i sidste ende ikke modtager flere undersøgelser. Du får derfor mest ud af at svare ærligt. Om systemet skriver Google selv:

”Vi bruger en række forskellige teknikker til at afsløre brugere, der lyver eller prøver på at snyde systemet. Hvis vi fastslår, at du ikke besvarer undersøgelser sandfærdigt, modtager du færre undersøgelser, hvori du kan få belønninger, eller slet ingen undersøgelser.”

Der er stor forskel på, hvor mange undersøgelser, man modtager. Det kommer som bekendt an på, hvor sandt du svarer på spørgeundersøgelser, hvor ofte du besøger forskellige steder og butikker samt din demografiske profil. Hvis du vil give Google Panel et forsøg på iOS, kan du downloade appen her. Android-brugere kan hente appen her.