Oppo har planer om egen smartphone-chip

Oppo kan blive rigtig interessant at følge de kommende år - de kommer til Danmark her i 2023 og nu lyder det, at de vil lave deres eget chipset til telefoner.

Oppo har planer om egen smartphone-chip

Smartphones begrænses af batterier og varme og fungerer optimalt, når det er specialiseret hardware, der klarer ærterne. Det har vi set fra specielt Apples side med af A Bionic-chipset og også Google har vist gode takter med deres Tensor-chipset.

Huawei har også adgang til egen chipproduktion, men selskabets mobilproduktion blev kørt ud på et sidespor på grund af de amerikanske økonomiske sanktioner. Samsung har deres egen Exynos-chipset, som dog har fået en del kritik på det sidste og den kommende Galaxy S23-serie, der kommer i starten af februar kommer med Qualcomms Snapdragon-chipset.

Faktisk har kinesiske Oppo også delvist prøvet kræfter med egne chips med blandt andet MariSilicon X ISP og den nye MariSilicon Y Bluetooth-chip. Med de chips er der dog kun tale om halve løsninger, for det allerbedste resultat opnår man med helt skræddersyede chips.

Se også: Telefoner med kraftfuld processor

Flere tusind ansat til egen chipproduktion

Det lader også til at være tankebanerne hos medarbejderne på Oppos hovedkvarter, for ifølge leakster Ice Universe er Oppo i gang med at udvikle en egen smartphone-chip, der skal være klar i 2024.

Oppo har efter sigende ansat flere tusinde personer, der skal arbejde med projektet, men desværre ved vi ikke meget mere end det på nuværende tidspunkt.

Der bliver højst sandsynligt tale om en ARM-baseret chip, hvilket betyder en Cortex CPU og Mali GPU.

Se også: Priser på Oppo telefoner

Hvem bliver Oppos samarbejdspartner?

Det bliver interessant at se, hvem der skal blive Oppo samarbejdspartner på dette projekt.

Google valgte Samsung til at designe et chipset helt fra bunden og frem til den komplicerede proces med at få chippen helt klar til praktisk brug. Det var med Tensor-chipsettet, der har høstet store roser for sin kraft og effektivitet.

Har Oppo så stort et team afsat til projektet, som rygterne siger – ”flere tusind ansatte” – er det ikke umuligt, at de selv klarer hele designprocessen.

For et års tid siden gik der rygter om, at Oppo var interesseret i at bygge en specialiseret chip baseret på TSMC’s 3nm node. Dengang hed det sig, at de første telefoner med den nye chip skulle komme i 2023, men TSMC har oplevet forsinkelser med deres 3nm-produktion, og det kan have sat en kæp i hjulet på de planer.

Se også: Hvem er Oppo?

Egen chipproduktion kan måske blive en trend

Det er ikke umuligt, at vi kommer til at få en bølge af skræddersyede chips. Også Samsung Electronics har efter sigende planer om at konstruere den slags chips udover de Exynos-chips, som søsterselskabet Samsung System LSI laver.

OnePlus som har samme ejere som Oppo vil også kunne få glæde af de chips, som Oppo kan sætte i produktion. Oppo har for nylig annonceret, at de vil investere 10 milliarder kroner i OnePlus de næste tre år. Den investering kan delvist komme fra Oppos rygtede chipproduktion og med et eget chipset fra Oppo kan OnePlus få mere kontrol over kvaliteten af deres telefoner.

Det er dog ikke altid planerne går som forventet. Xiaomi forsøgte sig i 2017 med Surge S1, men den forsvandt hurtigt igen.