Over 1 milliard mennesker vil bruge mobilbetaling i 2024

Særligt vækstmarkederne vil drive antallet af brugere af mobilbetaling frem de næste par år i takt med at smartphones kommer bredere ud.

Over 1 milliard mennesker vil bruge mobilbetaling i 2024

Juniper Research forudsiger, at stigende investeringer i kontaktløs mobilbetalingsinfrastruktur vil give vækst i antallet af brugere af mobilbetaling på mere end 200 millioner i løbet af de næste to år. Det er særligt vækstmarkederne, der står som de vigtigste drivkræfter bag stigningen.

I en rapport forudsiger researchfirmaet, at mobilbetalingsbrugerne vil overstige 1 milliard på verdensplan i 2024, hvilket er en stigning på cirka 28 procent fra 782 millioner brugere i år.

Se også: Test af mobiltelefoner

Smarthpones med NFC vigtig faktor

Juniper Research nævner bekvemmelighed som en nøglefaktor i den forventede vækst sammen med det stigende smartphone-ejerskab.

Det lyder videre i rapporten, at udbredelsen af smartphones på de nye markeder vil overstige 99 procent i 2024, hvilket vil give yderligere 67 millioner brugere adgang til kontantløse betalinger.

Den stigende tilgængelighed af enheder udstyret med NFC blev også nævnt som en faktor, der gør det muligt for brugerne at slippe for kontanter eller kort.

Se også: Køb mobiltelefoner på afdrag

Køb nu, betal senere

Researchanalytiker Jordan Rookes, der ledede virksomhedens undersøgelse af markedet, hævder, at virksomheder, der er involveret i mobilbetalinger via NFC skal maksimere bekvemmeligheden ved at tilbyde yderligere betalingsmuligheder.

Han nævner også “køb nu, betal senere” som et eksempel, fordi det “giver forbrugerne mulighed for at betale i flere rater, hvilket gør køb af høj værdi mere overkommelige”.