PanzerGlass spray fjerner coronavirus fra telefonen

En dansk-udviklet alkoholfri spray fra Panzerglass fjerner coronavirus samt andre virus og bakterier fra mobiltelefoner og andre gadgets.

PanzerGlass spray fjerner coronavirus fra telefonen

I en tid med coronavirus er vi blevet bedre til at vaske hænder, men vi glemmer ofte rengøring af mobiltelefonen. Vores smartphones er med overalt og bærer, som de fleste nok ved, rundt på en masse bakterier og virus. En let, sikker og effektiv måde at rengøre den på, er med en ny dansk-udviklet spray fra Panzerglass, der dokumenteret fjerner coronavirus og andre velkendte virus og bakterier.

Sprayen er udviklet uden ingredienser som alkohol, ammoniak og allergifremkaldende duftstoffer.

Der er mange måder at rengøre smartphone og andre elektroniske gadgets på, hvor en af de mest anvendte er alkohol. Flere smartphoneproducenter har meldt ud, at deres enheder uden problemer kan rengøres med alkohol, hvis bare alkoholprocenten ikke overstiger 70 procent. Smartphones er dog dyre elektroniske gadgets med mange vigtige ting på, og vil du gerne passe ekstra godt på den, har Panzerglass udviklet en alkoholfri spray, der effektivt rengører.

Læs også: Rengøring af mobilen: Sådan fjernes bakterier og virus

Fjerner coronavirus fra din smartphone

Sprayen, der har fået navnet “Spray Twice A Day”, er blevet testet af det tyske testlaboratorie Dr. Brill + Partner GmbH, der er et institut for hygiejne og mikrobiologi. Her har den opnået godkendelse for, effektivt at fjerne coronavirus, influenzavirus, Hepatitis B og HIV samt flere andre virus og bakterier.

“Hyppig rengøring bliver ofte nævnt som et effektivt redskab til at begrænse smitten, og undersøgelser har vist, at coronavirus kan overleve i op til 3 døgn på glatte overflader som metal og plast. Det er med til at øge risikoen for smittespredning, da folk kan blive smittet af virusset fra disse overflader, så længe der er levende viruspartikler til stede,” siger Michael Brønd, der Vice President of Marketing hos danske PanzerGlass.

Australske studier har tidligere vist, at coronavirus kan overleve helt op til 28 dage på glatte overflader – som eksempelvis glasset på en mobiltelefon.

Læs også: Test af smartphones

Passer på smartphonen

Udover effektivt at fjerne coronavirus og andre virus og bakterier, er sprayen fra Panzerglass en mildere behandling for smartphones og andre gadgets. Den indeholder ikke alkohol, som indtil nu har været den mest brugte rengøring, og der er derfor ikke fare for, at den ødelægger skærmens oleofobiske beskyttelse. Det er den beskyttelse, der gør, at blandt andet fedtede fingre hænger dårligere fast på skærmen.

Ifølge producenten fjerner SPRAY Twice A Day 99,999 procent af de mest almindelige bakterier og virus. Sprayen indeholder ikke parfume, ammoniak, alkohol eller parabener, og leveres med en rengøringsklud. Panzerglass oplyser, at den sikkert kan bruges til smartphones, tablets, ure, laptops, bildisplays, briller og meget mere.

Se også: Mobiltelefoner med de bedste skærme

Historien er ikke slut

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 3/12/2021 rettede vi nyt fokus på sagen med nyheden Konkurrence: Vind en DJI OM 5 gimbal – Du finder artiklen her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.