Rygte: Apple på vej med en smart skærm til at kontrollere det smarte hjem

Apple rygtes på vej med en smart skærm til det smarte hjem, der meget vel kan være en art billig iPad - en holder til eksisterende iPads kan også komme.

Rygte: Apple på vej med en smart skærm til at kontrollere det smarte hjem

Apple har netop præsenteret sin seneste smarte højtaler, en ny HomePod, men selskabet har endnu flere planer i støbeskeen til det smarte hjem. Det hævder et nyt rygte.

Ifølge de altid tilstedeværende ”personer med kendskab til sagen” er Apple i gang med at udvikle en række enheder, der skal tage kampen op med Google og Amazon inden for kategorien Det Smarte Hjem – eller Smart Home på et lidt mere moderne dansk.

Se også: De bedste højtalere til smart home

Apples smart skærm = billig iPad

Første del af dette projekt bliver en smart skærm, der i bund og grund er en billig iPad, som man kan sætte fast på væggen eller et andet sted ved hjælp af en magnetisk fæsteanordning. Med den kan man kontrollere enhederne i det smarte hjem som for eksempel termostater og lamper, man kan afspille videoer eller snakke via FaceTime.

Hele årsagen til, at Apple gerne vil udvikle en sådan skærm er, at netop den slags enheder er rigtigt populære lige nu. Det gælder både Amazons Echo Show og Googles Nest Hub, der er tilsvarende produkter på markedet lige nu.

Apple smarte skærm siges at komme en gang til næste år.

Se også: Guide til de bedste smart displays

Diskussioner om endnu større skærme

Apple kan også have planer om en holder til de eksisterende iPads, så de kan fungere på en lignende måde.

Der kan også have været interne diskussioner om endnu større skærme til det smarte hjem, men der lader ikke til at være blevet besluttet noget om en lancering af en sådan skærm.

Se også: Priser på de bedste abonnementer

Nyt Apple TV-box med højtaler og FaceTime-kamera

Efter sigende får Apple TV en hurtigere processor i næste udgave, der skal komme på markedet i første halvdel af næste år med samme design som den nuværende udgave.

En enhed, der kombinerer en Apple TV-box med en smart højtaler og FaceTime-kamera er også på vej, men det projekt har haft lidt modvind.

Egentlig skulle enheden have været på markedet i år, men nu er det lidt uklart præcis hvornår, den kommer.