Rygte: Google sløjfer jack-porten i Pixel 2 og Pixel XL 2

Ifølge nye oplysninger vil der ikke være en 3,5 mm jackport at finde i hverken Google Pixel 2 eller den større Pixel XL 2.

Rygte: Google sløjfer jack-porten i Pixel 2 og Pixel XL 2

Du kan ikke bruge dit headset eller lydudstyr med det gode, gamle analoge i de to kommende Pixel 2-smartphones fra Google uden brug af en adapter. Der vil nemlig ikke være en 3,5 mm jackport i telefonerne.

Læs også: Rygte: Google Pixel 2 får ny Snapdragon 836-processor først

Sådan lyder det på Twitter fra Stephen Hall, som er ledende redaktør på hjemmesiden 9to5Google. Han har via kilder fået oplyst, at de to Pixel-mobiler ikke får porten. Dertil uddyber han i flere tweets:

”Har lige fået et andet tip om, at Pixel 2 og Pixel XL 2 begge vil skrotte jackporten. I tilfælde af, at I manglede yderligere bekræftelse”.

”Vi har set lækkede cases, som tydeligvis har udskæringer til jackporten, så jeg jeg ved ikke … jeg fortæller bare, hvad jeg har hørt”.

”Men jeg vil blive overrasket, hvis de ender med at få en (jackport, red.). Jeg har set både intern dokumentation og har fået det fortalt af nogen, der har set prototyper”.

”Det eneste håb er, at min information er ældre – baseret på walleye og muskie – og at Google har ændret mening om taimen, som erstattede muskie”.

”Som regel pålidelige kilder om taimen er @OnLeaks, hvis CAD-filer viser ingen jackport, og @RDR0b11, som ikke ved det (endnu)”.

”Som én der ønsker Pixel 2 XL som sin faste telefon, vil jeg blive temmelig glas, hvis nogen fortæller mig, at jeg tager fejl, og at taimen har en jackport”.

Som Stephen Hall selv berører, har Twitter-tipsteren OnLeaks via sine sædvanlige 3D-renderinger tidligere afsløret, at hverken Pixel eller Pixel XL 2 får en jackport. Først var XDA-developers dog til at afsløre, at modellen walleye – den lille af dem – ikke får en jackport.

Google Pixel 2
Sådan ser Pixel 2 og Pixel XL 2 ud ifølge Twitter-tipsteren OnLeaks. Foto: Mysmartprice.com

Omvendt har flere lækkede billeder af covers fra producenten Olixar dog antydet, at telefonerne netop får jackporten. Der er dog klart mest, der peger i retning af, at du enten må finde en medfølgende adapter frem eller skifte til nyt, trådløst lydudstyr eller med USB Type-C-stik.

Læs også: Første pressefoto lækket: Her er Google Pixel 2 XL

Det er endnu uvist, hvornår Google afslører 2017-udgaverne af Pixel, men det må forventes at ske en gang i september eller oktober – cirka et års tid efter sidste års Pixel og Pixel XL.