Rygte: HTC skal lave Googles to næste Nexus-telefoner

HTC skal i samarbejde med Google producere de to næste Nexus-smartphones, afslører to forskellige kilder uafhængigt af hinanden.

Rygte: HTC skal lave Googles to næste Nexus-telefoner

Nexus 5X og Nexus 6P, som henholdsvis LG og Huawei har lavet for Google, har kun været i butikkerne i to måneder. Alligevel svirrer de første rygter om de kommende Nexus-smartphones allerede i luften.

Det er to forskellige kilder, der helt uafhængigt af hinanden og med kun en dags mellemrum løfter sløret for de allerførste detaljer om næste generation af Nexus-smartphones – ja, smartphones, for der er nemlig tale om to styks igen.

Læs også: HTC går nye designveje: One X9 billeder lækket

Den absolut første melding om et HTC/Google-samarbejde kom i forgårs fra en bruger på det kinesiske sociale medie, Weibo. I et opslag står der, at HTC vil stå bag to Nexus-smartphones, hvor den ene får en skærmstørrelse på 5”, mens den anden får en lidt større skærm på 5,5”.

Taktikken ser altså ud til at være meget lig den nuværende, hvor Nexus 5X er 5,2” og Nexus 6P er 5,7” – begge er blot 0,2” større end de rygtede HTC-modeller.

Et så løst rygte som dette skal man altid være lidt forsigtig med, men i går kom der pludselig meget mere hold i rygtet, da den utroligt velinformerede og noget nær fejlfrie HTC-tipster LlabTooFeR fulgte op med endnu en afsløring om, at HTC rent faktisk er på vej med to Nexus-smartphones.

Læs også: HTC-direktør lover: Vi forsvinder aldrig

Han skriver nemlig i et tweet, at de to kodenavne til produkterne er henholdsvis T50 og T55, hvilket matcher de føromtalte skærmstørrelser på 5” og 5,5”. Normalt er der ingen sammenkobling mellem kodenavne og skærmstørrelser, men her tager HTC angiveligt nogle lidt alternative navne i brug.

Tilbage mangler fortsat utroligt mange oplysninger om de to formodede Nexus-smartphones fra HTC. Ingen specifikationer eller designet på telefonerne kendes på nuværende tidspunkt, og det vides heller ikke, hvornår de lanceres. Mest sandsynligt er en gang i efteråret til at tage konkurrencen op med Apples forventede iPhone 7, men alle disse ting bliver vi formentligt klogere på som dagene går.

Til venstre ses den første Android-smartphone, HTC Dream, og til højre er den første Nexus-smartphone, Nexus One.

Lang fortid som producent af Nexus-produkter

Hvis det viser sig at blive HTC, der alene skal stå for to nye smartphones med Nexus-brandet og vise det nyeste frem i den næste Android-version, bliver det med en god portion erfaring i bagagen.

HTC er nemlig den producent, der ikke kun debuterede med den første Android-smartphone nogensinde, HTC Dream, i 2008, men også stod bag den første Nexus-smartphone sammen med Google. Det skete i starten af 2010 med smartphonen Nexus One, der kørte den efterhånden noget gamle Android-version 2.1 Eclair.

I slutningen af 2014 gjorde HTC et mindre Nexus-comeback, da tabletten Nexus 9 blev lanceret som en efterfølger til ASUS’ to populære Nexus 7-tablets.