Samsung Galaxy S8 og S8+ er nu Google Daydream-kompatible

Hvis du har en Samsung Galaxy S8 eller S8+, kan du nu bruge de to topmodeller sammen med Googles VR-standard kaldet Daydream.

Samsung Galaxy S8 og S8+ er nu Google Daydream-kompatible

Google introducerede i oktober måned sit forsøg på at udbrede virtual reality-teknologien i smartphones: Daydream. Google stiller dog skrappe krav til, hvilke telefoner der er gode nok til at være kompatible med Daydream.

Da Samsung lancerede Galaxy S8 og Galaxy S8+ i april måned, var det uden understøttelse for Googles VR-løsning. Ved Googles I/O-event en måned efter kunne Google så oplyse, at understøttelse vil komme til netop Galaxy S8 og S8+ ’hen over sommeren’ – og nu er Daydream altså klar til de to topmodeller.

Læs også: Google udvikler Daydream VR-headset

For at kunne gøre brug af Google Daydream-standarden skal du først og fremmest have et Daydream-kompatibelt VR-headset såsom Googles eget Daydream View. Dertil skal du have de to apps Daydream og Google VR-tjenester installeret. Der er lige nu forskellige oplevelser med, om de to apps er mulige at downloade fra Google Play. Googles VR-team skriver dog i et opslag på Google+, at en opdatering lige nu ruller ud til Galaxy S8 og Galaxy S8+, som aktiverer funktionaliteten.

Derfor er det nemmeste formentlig blot at vente et par dage, indtil opdateringen er ude til alle telefoner. Det er dog formentlig tilstrækkeligt med en opdatering i baggrunden via Google Play-tjenester, som kan aktivere funktionaliteten og eventuelt downloade applikationerne, hvis du endnu ikke har dem på din mobil.

Som ejer af en Galaxy S8 eller S8+ er Google Daydream mest af alt et alternativ til den allerede eksisterende løsning fra Samsung selv kaldet Gear VR. Via appen betjener du altså telefonen i et virtual reality-miljø, hvorfra du har adgang til apps og spil såsom YouTube VR, NBA VR, Netflix VR, HBO VR, Fotos og Need for Speed – se den fulde liste her.

Med Google Daydream kan du også navigere i den virtuelle virkelighed med en tilhørende controller, hvor der er indbyggede sensorer i. Dermed får du en oplevelse, som minder om den fra dedikerede VR-headsets såsom HTC Vive og Oculus Rift.