Tip: Nu kan du gøre din Google-konto mere sikker

Der findes forskellige måder at logge ind i din Google-konto. Med denne nye løsning kan din Android mobil bruges som en sikrere fysisk sikkerhedsnøgle.

Tip: Nu kan du gøre din Google-konto mere sikker

Der findes mange måder at logge ind på din Google-konto, nogle mere mindre sikre end andre. Google er nu klar med en ny tofaktorgodkendelse som, ifølge dem, er en sikrere måde at logge ind på. Denne løsning bruger din mobiltelefon som en fysisk sikkerhedsnøgle og kræver den er i nærheden ved login.

Man har indtil nu kunne bruge flere andre tofaktorgodkendelser til Google-konto, den ene via fx SMS. Men det er ikke en specielt sikker løsning og med denne løsning kræves det ikke mobilen er i nærheden af den enhed, hvor der skal logges ind. Den nye løsning kræver både bluetooth og adgang til placering, så den kan sikre telefonen er i nærheden af den enhed, hvor der bliver logget ind.

Her er vores lille guide til at sætte det op.

Gmail login
Nu kan din Android mobil blive en sikkerhedsnøgle til din Google-konto. Foto: Google

Sætter bruger du mobilen som sikkerhedsnøgle
til din Google-konto

Det er ganske let at komme i gang med, så det er bare at få det gjort.

Start med at gå ind på https://myaccount.google.com/security, hvor du får adgang til alle sikkerhedsindstillinger til din Google-konto.

Gå ned til feltet “Login på Google” og find menupunktet “Totrinsbekræftelse” og klik dig ind på det. Herefter skal du angive din adgangskode.

Herefter scroller du ned og finder “Sikkerhedsnøgle”. Som vist på billedet her:

Google sikkerhed konto
Vælg Sikkerhedsnøgle i din Google-konto. Foto: Google

Herefter kan du vælge din mobiltelefon og tilføje den som sikkerhedsnøgle til din Google-konto. Der åbner et vindue, hvor du skal klikke på “Tilføj”.

Husk at Bluetooth og placering skal være slået til på din mobiltelefon, for at det virker. Det kræver dog ikke at man pardanner via Bluetooth.

Google sikkerhed konto
Tjek at Bluetooth og placering er slået til på din mobil. Klik herefter på “Tilføj”. Foto: Google

Nu er din mobiltelefon blevet en fysisk sikkerhedsnøgle til din Google-konto. Når du fremover skal logge ind på en enhed, så ser det således ud på din mobil:

Login Google konto
Nu er den nye tofaktorgodkendelse slået til. Foto: Google

Det tager kun et øjeblik efter man har godkendt et login, til prompten dukker op og man er logget ind.

Det kræver at din Android-mobil kører Android 7 eller højere.

Læs også: Google Drev får nyt udseende og nye funktioner

Opfølgning af sagen

Siden vi kørte denne historie er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik videre med historien. d. 8/4/2019 fulgte vi historien op med sagen; Ups Google: Afslører ved en fejl Pixel 3a er på vej – Klik her for artiklen.. De seneste nyheder om temaet kan du læse her.