YouSee slukker FM-signalet: Sådan hører du fortsat radio

YouSee slukker nu for FM-signalet, så du ikke længere kan høre radio via kabel-tv-stikket. Her er 5 løsninger til, hvordan du fortsætter med at høre radio.

YouSee slukker FM-signalet: Sådan hører du fortsat radio

Nu slukker YouSee for FM-signalet fra kabel-tv-stikket, og det betyder, du ikke længere kan høre radio på denne måde.

YouSee vælger at slukke for FM-signalet for bedre at udnytte kapaciteten i deres kabel-net til bedre TV og hurtigere bredbånd, samt er det en mindre og mindre del, der fortsat hører radio på denne måde.

Det skal dog ikke tage noget fra, at denne beslutning kommer til at påvirke en række vante radiolyttere.

Hvis du er en af dem, der får dit radio-signal fra kabel-stikket i væggen, så har vi ud fra YouSee’s side her samlet 5 løsninger, så du fortsat kan nyde dine favorit radiokanaler.

Se også: Nu er TDC blevet til YouSee: Det betyder det for dig

Sådan kan du fortsat høre radio

1. Hvis du fortsat vil høre radio på det anlæg, du har nu, kan du fra YouSee’s hjemmeside bestille en gratis FM-antenne, hvor du i stedet kan fange signalet. Du kan bestille en FM-antenne fra via dette link.

2. Du vil også kunne finde alle de landsdækkende radiokanaler på dit fjernsyn på hver deres TV-kanalplads. På de fleste fjernsyn vil radiokanalerne som standard kunne findes på kanalnummer 701 og opefter.

3. Du kan desuden også høre radio via internettet på enten din computer eller smartphone. På computeren kan du besøge DR Radios hjemmeside, og på din mobil kan du hente appen DR Radio til enten Android eller iPhone.

Se også: TDC Play udgår og baner vej for YouSee Musik

4. En anden mulighed er at købe en digital radio, bedre kendt som en DAB-radio. Med en DAB-radio behøver du ikke FM-signalet, og den kan afspille de fleste radiokanaler. Det skal dog med her, at mange lokalradioer ikke findes om digitale kanaler, og derfor vil de ikke kunne høres på en DAB-radio.

5. Hvis du fortsat vil høre radio på dit nuværende anlæg, kan du i stedet vælge at købe en adapter. Denne sørger for at du kan modtage de digitale kanaler via dit eksisterende anlæg, så du ikke behøver at skifte det ud.

Læs også: Overvågningssamfund? Så meget gemmer YouSee om dig

Er du lun på enten løsning nummer 4 eller 5, så har YouSee faktisk lavet en aftale med elektronik-forretningen Elgiganten. Ved at bruge koden “YOUSEERADIO” kan du få 20% rabat på alle DAB-radioer og adpatere i Elgigantens butikker.

Du kan læse meget mere om YouSee’s lukning af FM-signalet på deres hjemmeside her.

Se denne: Telegigant køber stor del af kendt rappers musiktjeneste