Billeder taget med OnePlus 10 Pro

OnePlus 10 Pro er snart klar til salg i Danmark - se de første billeder taget med telefonen og vurdér, hvor godt du synes kameraet klarer sig.

Billeder taget med OnePlus 10 Pro

Forleden fik jeg mulighed for deltage i en foto-workshop med den prisvindende fotograf og Hasselblad-ambassadør David Peskens. Det var naturligvis i sig selv en god oplevelse, men den egentlige hovedperson var naturligvis den nye OnePlus 10 Pro 5G.

Fotograf og Hasselblad-ambassadør David Peskens

David Peskens var nemlig inviteret til København for at fortælle om sine oplevelser med netop OnePlus 10 Pro, som han har haft med på fototur. Peskens var positivt overrasket over kvaliteten af kameraet på den nye telefon. Som professionel fotograf sætter han særlig høj pris på de naturtro farver, som telefonen tager.

Kombineret med billeder skudt i RAW-format giver det ham nemlig de mest optimale muligheder for at redigere i billederne efterfølgende, forklarer han.

david peskens hasselblad oneplus 10 pro

Se også: Test af OnePlus telefoner

OnePlus 10 Pro giver bedre muligheder for efterbehandling

Mange telefoner har tendens til at pådutte billederne for meget farvelade, så farverne måske ser mere indbydende og indsmigrende ud for brugerens øjne, men de matcher bare ikke virkeligheden. Samtidig er det sværere at udføre efterredigering af billederne, når de, inden brugeren ser det endelige billeder, bliver efterbehandlet for meget på telefonen.

David Peskens, der vandt en Hasselblad Masters Award i 2016, har sammen med OnePlus skabt en Master Style i OnePlus 10 Pro, ‘Emerald’, som især egner sig til landskabsbilleder.

Se også: Priser på OnePlus telefoner

Billeder taget med OnePlus 10 Pro

Jeg fik mulighed for at prøve Emerald eller Smaragd, som den hedder på dansk og den giver faktisk billederne et stort løft. Desværre må jeg ikke publicere disse billeder endnu. Jeg fik dog mulighed for at skyde en række billeder med telefonen og dem kan du se nogle eksempler af herunder. Det var kun muligt at tage billeder med autoindstilling på hovedkameraet.

Først skal vi lige have de vigtigste specifikationer og funktioner på plads for kameraet i 10 Pro. I år har Hasselblad altså igen været med på råd og OnePlus introducerer Billion Color Solution i 10 Pro, der gør det muligt at anvende Natural Color Calibration med Hasselblad på over en milliard farver.

OnePlus 10 Pro
OnePlus 10 Pro i mat sort.

Hvert af OnePlus 10 Pro’s tre kameraer på bagsiden – hovedkameraet, telekameraet og ultravidvinkelkameraet – kan optage i fuld 10-bit farvekvalitet. Det giver billeder med en 25 procent større dækning af DCI-P3-farveskalaen og behandler 64 gange flere farver end smartphones, der optager i 8-bit farver.

Kameraet i OnePlus 10 Pro består af et 48 megapixel Sony IMX89-kamera, et 50 megapixel 150 graders ultravidvinkelkamera samt et telefotokamera med 3,3x optisk zoom. Frontkameraet er på 32 megapixel.

OnePlus 10 Pro er faktisk allerede lanceret og sat til salg i Kina og nu kommer turen så snart til Danmark og resten af verden. Du kan naturligvis se mange flere billeder taget med telefonen her på mobilsiden.dk, når vi modtager OnePlus 10 Pro til test.

Telefonen bliver officielt lanceret i Danmark inden udgangen af marts.

Se også: Guide til de bedste kameratelefoner