Nyt Samsung kamera gør mobiler endnu tyndere

Samsung nyeste kameramodul gør, at smartphones frem over kan blive endnu tyndere.

Nyt Samsung kamera gør mobiler endnu tyndere

I mobilverdenen kan det skældent blive tyndt nok: topmobiler bliver større og større, mens profilen bliver smallere og smallere.

En enkel stopklods for den udvikling er dog smartphonens kamera. Fysikkens love begrænser producenterne og her er større som regel altid bedre, hvilket resulterer i smartphone-designs hvor kameraet rager ud.

Det kedelige designkompromis behøves dog ikke længere. Samsung meddeler nemlig på deres nyhedsblog, at de nu er først med 1 micron-teknologi til kameramoduler. Det betyder at de enkelte pixels nu er bare 1,0 mikrometer brede, mod tidligere 1,12.

Bedriften medfører, at det nye kameramodul nu er 20% smallere end eksempelvis kameraet i Samsungs Galaxy S6. Den nye sensor er døbt S5K3P3 og vil være under 5 millimeter tyk. Det vil derfor give mobilproducenter mulighed for at barbere over en millimeter af de designs der produceres i dag.

Se også: Samsung Galaxy A7 lanceret: Verdens tyndeste stormobil

Fremover vil kameraet ikke længere behøve at rage ud på hypertynde mobiltelefoner som denne Oppo R5.

Samme fotokvalitet i miniformat

Med den nye sensor nærmer Samsung sig faretruende fysiske begrænsninger i lysets natur, hvor en effekt kaldet diffraktion vil stille endnu højere krav til optikkens kvalitet og egenskaber.

På nyhedsbloggen bedyrer det sydkoreanske selskab, at ISOCELL teknologien vil sikre at fotokvaliteten vil være på højde med de glimrende mobilkameraer fra den forrige generation.

Med den nye sensorgennembrud, er Samsung først til at bryde 1,12 mikrometer-grænsen siden de første moduler debuterede i 2012. Den nye 1 mikrometer sensor vil handles fra i dag af.

Læs testen af verdens tyndeste mobil: Oppo R5 – Tynd som nål, stærk som stål