Så vildt bliver det tredobbelte kamera i Huawei P20 Pro

Der er nu kommet nærmere detaljer frem om det vilde kamerasystem i den kommende Huawei P20 Pro, som består af hele tre sensorer på bagsiden.

Så vildt bliver det tredobbelte kamera i Huawei P20 Pro

I efterhånden et par måneder har der været forlydender om, at Huawei vil udstyre to af dets topmodeller med intet mindre end tre bagkameraer – bedst som dualkameraer endelig er blevet standarden.

Læs også: Rygte: Huawei P20 får også super-slowmotion

De nærmere oplysninger om, hvordan triple-kamerasystemet fungerer, har vi dog ikke kendt til – før nu. Den tyske hjemmeside Winfuture er nemlig kommet i besiddelse af nye oplysninger, der gør os klogere på Huaweis vilde kamerasetup i flagskibet P20 Pro.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro i lilla. Foto: Winfuture.de

Hele 40 megaixel sensor

Pixel-ræset er for længst en saga blot, men Huawei har alligevel udstyret P20 Pro med en kamerasensor, der har en opløsning på intet mindre end 40 megapixel. Det er en 2-3 gange højere opløsning end hvad man finder på de fleste andre smartphones.

Det er efter sigende denne sensor, som skulle være den primære, og umiddelbart kan en så høj opløsning lyde noget unødvendig eller endda som et tilbageskridt, men der er mening med galskaben.

Læs også: Huawei P20: specs, pris og mystisk farvevariant er ude

Sensoren fungerer nemlig i samspil med den anden primære sensor, som er en 8 megapixel sensor med en telefotolinse. Den er udstyret med 3x optisk zoom, men telefonen er i stand til 5x hybridzoom, som det hedder – det vil sige optisk og digital zoom kombineret med hinanden. Normalt, når man anvender digital zoom, forvrænges billedet markant, da billedet pludselig består af færre pixels.

Derfor giver det også god mening, at den primære sensor har hele 40 megapixels at arbejde med. Det giver enormt mange informationer for hybridzoom-funktionen at arbejde med, så billedet stadig bør fremstå skarpt og pænt, selv når man anvender 5x hybrid zoom – altså 3x optisk zoom kombineret med 2x digital zoom.

Til fotografering kombinerer Huawei også begge sensorers blændeværdier, som er på henholdsvis f/1.6 og f/2.4. Det er endnu uvist, hvilken sensor der har den ene og anden blændeværdi.

Huawei P20 Pro kommer med en ny funktion kaldet Light Fusion, men det er endnu uklart, hvad denne funktion kan. Der spekuleres dog i, at der er tale om det såkaldte oversampling, hvor de forskellige sensorers informationer anvendes i samspil med hinanden for at få et bedre slutresultat – noget som det gamle Nokia anvendte i blandt andet Lumia 1020 og 808 PureView.

8 megapixel monokrom sensor

Til sidst er P20 Pro udstyret med en tredje sensor på bagsiden, som er en monokrom sensor – det vil sige, at den kun fotograferer sort/hvid. Formålet med denne sensor er at skabe dybdeeffekt på billeder, da telefonen også er udstyret med infrarød sender og modtager imellem de to primære sensorer.

Som det er set med tidligere Huawei-smartphones, anvendes den sort/hvide sensor også til at øge detaljegraden på billeder, da denne sensor kan fange flere detaljer end en RGB-sensor.

Alt i alt kunne det altså godt se ud som om, at Huawei P20 Pro kommer til at anvende informationer fra alle tre sensorer på én gang for at få de bedste billeder i hus.

Huawei P20 Pro
Huawei P20 Pro i sort. Foto: Weib.com (ichangezone)

Sådan bliver Huawei P20-serien

Huawei P20 får en 5,7” stor skærm (ligesom P20 Lite), mens P20 Pro får en lidt større AMOLED-skærm på 6,1” med en opløsning på 2.240 x 1.080 pixels og dermed et skærmformat på 19:9. P20 og P20 Plus ventes at blive drevet af Huaweis egen HiSilicon Kirin 970-processor, som også er at finde i Mate 10. I Europa får P20 4 GB RAM og 128 GB lagerplads, mens P20 Pro får 6 GB RAM og 128 GB lagerplads. Den mindre P20 Lite får 4 GB RAM og 64 GB lagerplads.

Huawei har fundet plads til fingeraftrykslæseren på fronten ligesom i flere tidligere modeller. Flagskibet P20 Pro får et batteri med en kapacitet på 4.000 mAh. Den bliver også vandafvisende med en IP67-certificering, og Huawei vælger også i år at skrotte jack-porten både P20 og P20 Pro, ligesom det var tilfældet med sidste års Mate 10 Pro. Den billigere P20 Lite beholder dog jack-porten.

Prisen på P20 bliver 679 euro (5.050 kroner), P20 Pro 899 euro (6.700 kroner) 369 euro (2.750 kroner). Dertil skal der medregnes dansk moms og eventuelle andre prisforskelle.

Den nye P20-serie bliver præsenteret ved en event i Paris, der finder sted tirsdag den 27. marts.