Samsung klar med 200MP kamerasensor til telefoner

Samsung har præsenteret to nye kamerasensorer med 200MP. De skal sikre bedre lys på billeder og hurtigere autofokus og bedre skarphed.

Samsung klar med 200MP kamerasensor til telefoner

Samsung har præsenteret to nye kamerasensorer, der kan hæve barren i kampen om antallet af pixels. Den ene kaldes Isocell HP1 og er markedets første 200 MP kamerasensor, der bruger en ny pixelteknologi, som Samsung selv siger vil betyde betydeligt bedre billeder i dårlige lysforhold.

Bedre billeder i dårligt lys med 200MP kamera

Sensoren har pixels på 0,64 mikrometer, og så små pixels er normalt ikke en fordel i svagt lys. Ved at kombinere op til 16 af disse pixels til en enkelt pixel under svage lysforhold er resultatet dog en mere lysfølsom sensor.

Under gode lysforhold er denne såkaldte ChameleonCell-teknologi dog ikke nødvendig og sensoren fungerer med sine 200 MP fuldt ud.

Se også: Bedste point-and-shoot kamera

Hurtigere autofokus

Den anden sensor hedder Isocell GN5 og er på 50 MP, men takket være brugen af færre pixels vil det bl.a. give sensoren en mere præcis og meget hurtigere autofokus. Ifølge Samsung selv vil autofokus være praktisk talt øjeblikkelig.

Sensoren anvender 1,0 mikron pixels, hvilket er lidt mindre end 1,4 mikron pixels i Isocell GN2, der blev lanceret tidligere i år. Det resulterer videre i, at der er plads til over en million flere fotodioder.

Dette kombineret med en teknik til at kombinere to pixels skulle give sensoren en høj lysfølsomhed.

Se også: De bedste kameratelefoner

Kan blive klar i Galaxy S22

Det er sandsynligt, at de nye sensorer først vil dukke op i Samsungs kommende modeller i Galaxy S22-serien, og gæt er, at S22 Ultra vil få 200MP-sensoren, mens S22 og S22+ vil få 50MP-sensoren.

Se også: Nyheder om kamerateknologi