TrueDepth-kameraet i iPhone X holder produktionen tilbage

Apple kan slet ikke følge med den enorme efterspørgsel på iPhone X, da hele produktionen holdes tilbage af TrueDepth-kameraet, skriver Wall Street Journal.

TrueDepth-kameraet i iPhone X holder produktionen tilbage

Apple har lagt lanceringen af iPhone X over en måned senere end iPhone 8 for at kunne producere flere eksemplarer af telefonen, men på trods af dette bliver det meget svært at få fat i telefonen den 3. november.

Læs også: iPhone X produktion ramt af yderlige forsinkelser

Avisen Wall Stret Journal erfarer nemlig fra flere kilder, at det såkaldte TrueDepth-kamerasystem i iPhone X holder hele produktionen af telefonen tilbage. TrueDepth er Apples navn for de tre komponeneter, der sidder på fronten og muliggør ansigtsgenkendelse. Foruden det normale frontkamera består systemet af en punktprojektor, et infrarødt kamera og infrarød belysning.

Ifølge avisen har Apple navngivet to af komponenterne Romeo og Juliet, og det skulle være Romeo-komponenten, der skulle være problemer med at få produceret nok eksemplarer af. Hvad komponenten helt præcist er, fremgår ikke, men det er i hvert fald en del, som ikke kan undlades eller udskiftes, og derfor må Apple nøjes med at producere iPhone X-mobiler i det tempo, som komponenten kan fremstilles i.

Der skulle ifølge avisens kilder blive fremstillet titusinder af iPhone X dagligt, mens den altid velinformerede Apple-analytiker Ming Chi-Kuo mener, at der produceres under 10.000 enheder om dagen. Selvom det kan lyde af meget, er det intet i forhold det antal forudbestillinger, som Apple ventes at have liggende, når de første iPhone X lander i butikkerne. Analytikeren forventer, at Apple får op imod 40-50 millioner forudbestillinger på iPhone X.

Det kommer derfor til at tage Apple lang tid at leveret alle de eksemplarer. Ikke før i løbet af 1. halvår 2018 forventer han, at Apple kan producere nok eksemplarer af iPhone X til at kunne følge med efterspørgslen.

Læs også: Analytiker nedjusterer det forventede salg af iPhone X

I sidste uge forlød det, at Apple slet ikke var begyndt at producere iPhone X endnu, men først ville begynde midt i oktober måned – kun 2-3 uger før salgsstart. Meldingerne fra både Wall Street Journal og Ming Chi-Kuo går dog på, at produktionen allerede er i gang – omend i et meget langsomt tempo.