Xiaomi 13 Ultra: Ultimativ kameratelefon på vej

Xiaomi er på vej med årets ultimative topmodel, hvor der loves et endnu bedre smartphomekamera. Her er hvad vi ved om Xiaomi 13 Ultra.

Xiaomi 13 Ultra: Ultimativ kameratelefon på vej

Kampen om at have det bedste smartphonekamera i 2023 er godt i gang. Motorola, OnePlus og Samsung har præsenteret deres kandidater og senere i år er også Apple klar med iPhone 15-serien. Men inden da vil Xiaomi lancere deres kamerafokuserede flagskib, 13 Ultra.

Se også: Den bedste kameramobil i 2023 – stem her

Xiaomi 13 Ultra får fem kameraer

Ligesom Xiaomi 13 Pro forventes Ultra-modellen at byde på lynhurtig indmad. Xiaomi 13 Ultra med stor sandsynlighed Snapdragon 8 Gen 2 samt masser af hurtig RAM og lagerplads. Vi kan også forvente et stort batteri med lynhurtig opladning på 120 Watt.

Men hvor Xiaomi 13 Ultra vil skille sig ud er på kameradelen, hvor de har givet den fuld gas. Det ser man tydeligt på designet, hvor kameraet fylder en meget stor del af bagsiden.

13 Ultra vil nemlig have hele fire kameraer på bagsiden samt en et enkelt frontkamera. Igen er der tale om et kamera, der er udviklet i samarbejde med Leica.

De fire kamerasensorer forventes at bestå af en Sony IMX989 til hovedkameraet på 50 megapixel, et ultravidvinkelkamera på 50 megapixel og to 50 megapixel-teleskopkameraer – det ene med en periskoplinse nedenunder til ekstra zoom og det andet til portrætbilleder. Det femte kamera er forsidens selfiekamera.

Konceptfoto af Xiaomi 13 Ultra.

Se også: Find den bedste kameramobil

Xiaomi 13 Ultra lanceres den 18. april

Er Xiaomi 13 Ultra klar til kamp mod Samsung Galaxy S23 Ultra, OnePlus 11 5G, Motorola Edge 40 Ultra og Apple iPhone 15 Pro Max? Inden længe ved vi meget mere om Ultra-modellen fra Xiaomi.

Det er nemlig den 18. april, at Xiaomi 13 Ultra officielt præsenteres.

Se også: Test af mobiltelefoner