Xiaomi i partnerskab med Leica, første fælles lancering i juli

Xiaomi og Leica indleder tæt samarbejde, der skal give Xiaomis telefoner endnu bedre kameraer - første telefon klar til juli.

Xiaomi i partnerskab med Leica, første fælles lancering i juli

Vi kan nu konstatere, at rygterne talte sandt. Xiaomi er netop gået ud med, at de har indgået et strategisk samarbejde med Leica, og at det første flagskib, der kommer til at nyde godt af det og er udviklet som et fælles projekt, kommer i juli måned.

12 Ultra kan blive først mobil i kamerapartnerskabet

I og med at rygterne om et partnerskab mellem Leica og Xiaomi var sande, så kan vi nok gå ud fra, at rygterne om, at den pågældende telefon er Xiaomi 12 Ultra, er sande. Men det må tiden vise.

Det er langt fra første gang, Leica er med på banen i mobilverden. Det mest omtalte og succesfulde partnerskab hidtil for kameraproducenten er samarbejdet med Huawei, men da Huawei stadig har en del problemer med den amerikanske regering og forskellige forbud, giver det god mening, at Leica finder andre at arbejde med.

Se også: Bedste kameratelefon

Samme ideer og holdninger til mobile imaging

I den fælles pressemeddelelse, der er sendt ud, kan man læse at Xiaomi og Leica deler de samme ideer for “mobile imaging” samt at de begge vil tage mobilfotograferingen til næste niveau.

CEO for Xiaomi Lei Jun siger: “Xiaomi fokuserer på at skabe den ultimative brugeroplevelse og har altid håbet på at udforske mulighederne for smartphone-fotografering til det yderste. Xiaomi og Leica er enige i hinandens bestræbelser og idéer” Samarbejdet mellem selskaberne inkluderer optisk design samt at fintune æstetiske udtryk.

CEO for Leica Camera AG, Matthias Harsch siger at det er en ære at annoncere det langsigtede strategiske samarbejde med Xiaomi og talte om en “hidtil uset dyb samarbejdsproces” samt at Leica og Xiaomi er “overbeviste om, at den første fælles udviklede smartphone med flagskibsflagskib inden for billedbehandling gør begge virksomheders pionerfremskridt synlige”.

Se også: Test af Xiaomi 12 Pro

Samarbejde på software og hardware?

Som det altid er tilfældet med præsentationen af den slags samarbejder, er det kun tiden, der kan vise, om der bliver tale om et dybdegående samarbejde, eller om det mere handler om en mobilproducent, der vil kunne sætte et kendt mærke på specifikationslisten for at lokke kunderne til.

Den sidstnævnte version af samarbejder plejer at resultere i et par ekstra filtre i kameraappen, men ellers ikke noget usædvanligt, mens et mere dybdegående samarbejde betyder hard- og software, der er udviklet i et nært samarbejde mellem de to selskaber.

Leica havde et sådant dybdegående samarbejde med Huawei, så det skal blive interessant at se, hvad de har gjort sammen med Xiaomi. Alt det bliver afsløret i juli.

Se også: Priser på Xiaomi 12 Pro