Xiaomi Mi 12S Ultra får en tomme stor kamerasensor fra Sony

Xiaomi Mi 12S Ultra får samme størrelse sensor, som det, der sidder i Sonys RX100 VII point-and-shoot kamera til 8.300 kroner.

Xiaomi Mi 12S Ultra får en tomme stor kamerasensor fra Sony

Mange af de ingeniører, der arbejder med kameraer i smartphones, har våde drømme om store kamerasensorer. Selv de bedste smartphonekameraer har ret beskedne sensorer, og det har altid været lidt af et nichemarked, når producenterne har forsøgt sig med større sensorer. Xiaomi lader til at blive næste producent, der giver det et forsøg med en større sensor, og det gør de i det kommende 12S Ultra flagskib.

Kan blive den bedste kameramobil

Ifølge et indlæg på Weibo, som Android Authority har set, får telefonen en sensor på en tomme, som Xiaomi har udviklet i samarbejde med Sony. Det er omkring 1,7 gange mere overflade, end den 1/1,33 tomme sensor, der sidder i Samsung Galaxy S22 Ultras hovedkamera.

Det er også samme sensorstørrelse, som sidder i Sonys Cyber-shot RX100 VII til 8.300 kroner, der mere eller mindre er det bedste, man kan opnå i et kompaktkamera.

Det er noget af en stor ting, for der er ikke nogen, der har kunnet komme op på en tomme, heller ikke Sony. Deres Xperia Pro-I har en sensor på en tomme, men bruger kun en del af den. Den større sensor, større pixel og større optik, der hører med, kan betyde store fordele, når det kommer til billedkvalitet, i forhold til traditionelle smartphonekameraer, især i dårligt lys.

Se også: Telefoner der tager de bedste billeder

Samarbejde om software og hardware

Xiaomi går dog videre end bare at sætte en stor sensor i telefonen. De har også engageret Leica i et samarbejde, men Leica har lignende samarbejder med flere andre smartphoneproducenter.

I flere tilfælde har de fleste samarbejder mellem traditionelle kameraproducenter og smartphoneproducenter ikke resulteret i andet end et fint logo på kameraet og en masse reklamestunts. Denne gang, har Xiaomi dog lagt lidt arbejde og penge i det og har udviklet hardware i samarbejde med kameraproducenterne.

CEO for Xiaomi, Lei Jun, fortæller, at Xiaomi og Sony har lagt lige mange penge i udviklingen af den nye sensor, en udviklingsproces til en samlet pris på 15 millioner dollars.

Se også: Billige og gode kameratelefoner

S12 Ultra ikke sikker på global udrulning

Desværre kommer S12 Ultra nok ikke ud globalt, det er i hvert fald hvad rygterne siger. Dog kan vi forvente, at kamerateknikken i S12 Ultra så kan blive brugt i andre kommende modeller. Den officielle præsentation af telefonen sker den 4. juli.

Se også: Test af Xiaomi 12 Pro