Apple opkøber AI-virksomhed forud for AI-satsning i iOS 18

Apple opkøbte tidligere på året AI-startupvirksomheden DarwinAI uden den store opmærksomhed. Næste iOS 18-software til iPhones kan vise de første resultater af det.

Apple opkøber AI-virksomhed forud for AI-satsning i iOS 18

Apple købte tidligere i år det canadiske startupselskab, DarwinAI, der – som navnet indikerer – arbejder med AI. Startupselskabet er blevet en del af Apples arsenal, nu hvor de i løbet af 2024 vil hoppe med på vognen med generativ AI.

Opkøbet skete som nævnt tidligere i år, og siden er en stor del af de ansatte hos DarwinAI blevet tilknyttet Apples AI-afdeling, oplyser personer med kendskab til sagen. Kilderne ønsker dog at være anonyme, da opkøbet endnu ikke er officielt.

Læs også: Apple dropper at forsvare App Store i Europa

AI-forsker bliver ny chef for Apples AI-chef

DarwinAI har udviklet AI-teknologi til visuelle kontrolkomponenter til produktionsprocesser og har flere forskellige industrier som kunder. Men noget af det, de særligt har specialiseret sig i, er at gøre AI-systemer mindre og hurtigere. Den del af deres kundskab kan være meget brugbar for Apple, der gerne vil køre AI på selve enhederne i stedet for udelukkende via skyen.

Alexander Wong, der er AI-forsker ved University of Waterloo, har hjulpet til med at udvikle selskabet, er som en del af aftalen overgået til Apple for at være chef for AI-teamet.

Som svar på spørgsmål omkring aftalen siger Apple, at de ”køber mindre teknologiselskaber nu og da”, men selskabet ønsker ikke at diskutere sin opkøbsplaner i offentligheden

Ifølge det canadiske startupcommunity Communitech har DarwinAI frem til 2022 skaffet mere end 15 millioner dollar i kapital. De har modtaget investeringspenge fra Honeywell Ventures og Inovia Capital samt andre lignende selskaber. Ifølge Communitech har de også samarbejdet med selskaber som Lockhead Martin og Intel.

Læs også: EU vedtager verdens første lov om kunstig intelligens

Banebrydende AI-nyheder på vej fra Apple

Det småhemmelige opkøb kommer som en optakt til Apples store satsning inden for AI senere i år. Apple ventes at lægge forskellige funktioner koblet til generativ AI-teknologi ind i den kommende iOS 18-software. Generativ AI er den teknologi, der også driver populære tjenester som ChatGPT og Gemini.

Internt er Apple begyndt med integreringen af generativ AI og bruger teknologien som en del af forbedringer af sin kundeservice. De har også planer om at tilføje funktioner i sin software, så man automatisk kan generere præsentationer og tekst. Apple arbejder desuden på en ny version af sin programmeringssoftware Xcode, der bruger AI til at hjælpe udviklere med at skrive kode.

Apples direktør Tim Cook har lovet, at Apple vil ”gøre noget banebrydende” inden for AI i år, og annonceringen af, hvad det indebærer, forventes at komme ved selskabets årlige WWDC-udviklerkonference i juni.

Selvom Apple har opkøbt flere AI-selskaber end konkurrenterne de seneste år, er Apple haltet langt bagefter konkurrenterne, når det gælder generativ AI. De blev fanget helt på det forkerte ben, da OpenAI lancerede ChatGPT i 2022. Derimod har andre techselskaber som Google og Microsoft snuppet al opmærksomhed med sine nye funktioner.

Se også: Priser og tilbud på iPhones