Den fedeste nyhed i Samsung Galaxy S24 kræver abonnement

Samsung Galaxy S24 får en masse smarte funktioner drevet af generativ AI, men det vil kræve abonnement at få adgang til dem, lyder nyt rygte.

Den fedeste nyhed i Samsung Galaxy S24 kræver abonnement

Der er stadig flere måneder til lanceringen af Samsungs kommende flagskibsserie, Galaxy S24, men rygterne om telefonerne florerer livligt. Senest har vi hørt rygter indbygget generativ AI-funktionalitet som en af nyhederne i den kommende telefon.

Samsungs generative AI er døbt Samsung Gauss og dækker over tre AI-modeller, der specialiserer sig i henholdsvis sprog, kode og billeder. En af nyhederne bliver, at Samsung Galaxy S24-serien kan oversætte telefonopkald i realtid på mindst 10 sprog.

Der går også forlydender om, at Samsung vil tilbyde en ChatGPT-lignende tjeneste.

Læs også: Samsung lancerer Gauss – generativ AI først til Galaxy S24

Samsung vil tage betaling for generativ AI i Galaxy S24

Sådanne AI-tjenester er dog ikke billige at drive. Som vi tidligere har skrevet om, bruger AI enorme mængder af elektricitet til nedkøling og drift af store datacentre rundt om i verden.

Når Samsung begynder at satse stort på AI i den kommende Galaxy S24-serie, bliver det med al sandsynlighed også nogle funktioner, som du kommer til penge ud for. Et nyt rygte fra den altid velinformerede bruger på det sociale medie X, Revegnus, går nemlig på, at Samsung kommer til at opkræve penge for at få adgang til de kommende generativ AI-funktioner i Galaxy S24-telefonerne.

Se også: Test af Samsung-telefoner

Muligt samarbejde med Google og Microsoft

Samsung har samtidig røbet, at selskabets AI-løsninger bliver til i samarbejde med “industriledere” – noget som X-brugeren Revegnus tolker som Microsoft og Google. Et samarbejde med de to selskaber er meget sandsynligt, idet Samsung og Google allerede har et tæt samarbejde, da Google leverer Android-platformen til Samsungs telefoner. Samsung arbejder desuden tæt sammen med Microsoft om at inkludere den amerikanske it-gigants Android-apps til Samsungs telefoner.

Om Samsung udvikler egne algoritmer helt fra bunden eller bruger allerede eksisterende løsninger som Bing Chat eller Google Bard, er endnu uvist. Der foreligger heller ikke oplysninger om, hvor meget det skulle komme til at koste.

For Samsung vil muligheden for at tjene penge på AI-løsninger være en tiltrængt ny indtjeningskilde i et smartphonemarked, der er gået tilbage siden 3. kvartal 2022.

Lanceringen af Samsung Galaxy S24 forventes at finde sted i tredje uge af januar måned. Hvis rygtet om abonnementet stemmer, får vi helt sikkert mere at vide om AI-løsningen og priserne ved lanceringen.

Læs også: Nyheder om kunstig intelligens