Google Translate får 110 nye sprog ved hjælp af AI

Google kan Translate prale af support af flere sprog end nogensinde før. 110 nye er føjet til listen takket være Googles PaLM 2 AI-sprogmodel.

Google Translate får 110 nye sprog ved hjælp af AI

Google har meddelt at de har føjet 110 nye sprog til sin gratis oversættelsestjeneste, Google Oversæt.

Se også: De bedste priser og tilbud på iPhones

Største sprogtilføjelse til Google Translate nogensinde

Tilføjelsen af de mange nye sprog er sket takket være Googles PaLM 2 sprogmodel, der er trænet i flersproget tekst og sproglige nuancer.

AI’en kan afkode og oversætte mindre udbredte sprog og tilmed sprog, der næsten ikke er nogen, der taler længere. En fjerdedel af de nye sprog kommer fra Afrika, inklusive fon, kikongo, luo, ga, swati, venda og wolof.

Ud af alle hidtidige opdateringer af Google Translate er de 110 nye sprog den største nogensinde af tjenesten. At tilføje så mange nye sprog på en gang har også taget Google et skridt nærmere sit endelige mål – 1.000 Language Initiative, hvor deres AI-model har support af de 1.000 mest talte sprog.

Af alle de nye sprog, der er blevet tilføjet, er kantonesisk ifølge Google et af de mest efterspurgte og også et af de sværeste at træne AI’en i. Google fortæller, at mange kantonesiske ord overlapper ord i det mere almindelige kinesiske sprog mandarin, hvilket gør det sværere at finde data at træne AI’en med, så den kan oversætte korrekt.

Se også: De absolut bedste smartwatches til Android-telefoner

Taler du tok pisin? Det gør Translate

Et andet interessant af de nye sprog er tok pisin, et engelsk-baseret kreolsk sprog talt i Papua Ny Guinea. Desværre viser en hurtig søgning i Google Translate, at Singapores pidgin-til-kreolsk-sprog, Singlish, endnu ikke er med.

Google Translate kunne fejre 18-års fødselsdag i 2023. På det tidspunkt havde tjenesten support af op til 100 sprog.

Se også: Bedste tablet til prisen