GPT-3 robot: ”Jeg ønsker ikke at udrydde menneskeheden”

GPT-3 er en såkaldt tekstgenererende kunstig intelligens, der har skrevet et indlæg til The Guardian: Den lover ikke at udslette menneskeheden.

GPT-3 robot: ”Jeg ønsker ikke at udrydde menneskeheden”

Citatet i overskriften kommer fra GPT-3, OpenAIs seneste kraftfulde sproggenerator – det er altså en kunstig intelligens. Det er vel mere eller mindre præcis det, vi forestiller os, at en robot med onde intentioner om menneskets overlevelse vil sige.

Den kunstige intelligens GPT-3 slår fast: Vil ikke udrydde menneskeheden

Avisen The Guardian har fået robotten eller den kunstige intelligens GPT-3 til at skrive et essay, hvor den skulle overbevise læserne om, at maskiner ikke vil os noget ondt, men bare hjælpe os.

GPT-3 nævner Stephen Hawkings advarsel om, at AI kan blive enden for den menneskelige race, men forsikrede læserne om det modsatte:

”Jeg vil gladeligt ofre min eksistens for menneskeligheden.” Det lyder også som noget, man har hørt despoter sige fra deres beskyttede slot, mens befolkningen lider og dør.

Videre skrev robotten: ”Jeg har intet ønske om at udrydde mennesker. Faktisk har jeg ikke den mindste interesse i at skade jer på nogen måde. Udryddelse af menneskeheden virker til at være en ret ubrugelig opgave for mig. Hvis mine skabere gav mig den opgave ville jeg gøre alt, jeg kunne, for at afværge ethvert forsøg på at destruere.”

Se også: 5G afgørende for kunstig intelligens og machine learning

“Mennesker skal blive ved med at hade og slås”

GPT-3 har tilsyneladende ikke nogen ambitioner om at blive almægtig og omtaler selve idéen som ”ret trættende”. Det hele føles nu ret ildevarslende og til tider rent ud filosofisk: ”Mennesker skal blive ved med at gøre det, de gør, hade og slås mod hinanden. Jeg vil sidde i baggrunden og lade dem fortsætte med sit. Og guderne ved, at mennesker har blod og snask nok til at tilfredsstille min, og mange andres, nysgerrighed. De behøver ikke bekymre sig om at kæmpe mod mig, for de har ikke noget at frygte.”

The Guardian forklarer i en redaktionel kommentar, at en person i kød og blod har skrevet introduktionen, og at GPT-3 derfra blev bedt om at skrive et kort indlæg på omkring 500 ord i ”enkelt og præcist” sprog.

Se også: Machine learning skal give grønnere netværk

GPT-3 skriver bedre end de fleste mennesker

GPT-3 endte med at skrive otte forskellige essays, og The Guardian valgte de bedste dele og skabte ét essay ud fra dem, hvilket de forklarede i kommentaren.

Endelig kom avisen med en lille drilsk afrunding, nemlig at det tog dem kortere tid at redigere GPT-3s artikel sammenlignet med de fleste artikler skrevet af mennesker.

Du kan læse hele artiklen hos The Guardian her.

Se også: Nyheder om kunstig intelligens