Microsoft kan give Bing ChatGPT-funktioner for at konkurrere med Google

Microsofts søgemaskine Bing kan ikke rigtig hamle op med Google Søg, men nu vil de lægge pres på ved at integrere den kunstige intelligens ChatGPT.

Microsoft kan give Bing ChatGPT-funktioner for at konkurrere med Google

ChatGPT har skabt en hel del overskrifter den seneste tid. Kommer AI-chat til at udrydde de traditionelle søgemaskiner, det er spørgsmålet.

Google siges at være i ”code red” omkring teknologien, da de anser den som en seriøs trussel mod selskabets kerneforretning, og et nyt rygte hævder, at Microsoft er ved at forberede en version af sin Bing-søgemaskine, der bruger den kunstige intelligens bag ChatGPT til at besvare visse søgeforespørgsler.

Se også: Bruger danske virksomheder kunstig intelligens?

Microsoft har investeret i OpenAI

Rygtet kommer fra The Information og har sine rødder flere år tilbage i tiden. Den investering, Microsoft gjorde i OpenAI i 2019 omfattede en aftale om at indarbejde visse aspekter af GPT i Bing.

En ældre version af GPT bliver brugt til at komme med automatiske søgeforslag, mens du skriver.

Disse AI-understøttede svar kan komme som en komplet sætning, der også indeholder kilden til informationen. Dette i stedet for den såkaldte Featured Snippet-tilgang, hvor man får citater fra en kilde, der måske handler om det, man spurgte om, eller en liste med links.

Skal hjælpe Bing med bedre svar

Dog bliver det sådan, at Bing stadig selv vil benytte sin egen teknologi til de fleste søgeresulateter, da det ikke er meningen, at GPT kontinuerligt skal kunne afsøge nettet eller producere realtids-information som en søgemaskine gør.

Hvis en bruger stiller et spørgsmål om et emne, kan ChatGPT komme med et forslag til relateret søgning om emnet, samtidig med at vedkommende får en forklaring på, hvorfor det er relevant i forhold til det oprindelige spørgsmål. Også selvom brugeren ikke nævner nogle af de nøgleord, der foreslås.

GPT kan også hjælpe Bing med at komme med bedre forslag til andre nøgleord, som brugeren kan skrive for at få svar på relaterede søgninger, fortæller kilden.

Se også: Hvad kan man med kunstig intelligens?

Bing kan give gratis adgang til ChatGPT

The Information siger, at Microsoft kan lancere dette inden udgangen af marts, mens Bing kan blive en af de eneste måder til at få gratis adgang til nogle dele af GPT.

OpenAI har planer om på sigt at kræve betaling for ChatGPT, hvilket er dyrt, mens det siges, at Microsoft for en periode vil betale den nystartede virksomheds cloud-regning.

Se også: De bedste mobilabonnementer

Integrerer også Dall-E 2 i Bing

Microsoft har allerede præsenteret sine planer om at integrere Dall-E 2 med Bing Image Creator, hvor man kan skrive en beskrivende tekst, som programmet laver om til AI-kunst.

 

Redaktionen har mere i sagen

Der er kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen holdt fast i sin interesse i tematikken. 22/12/2022 fulgte vi op med nyheden; Professor: ChatGPT skriver forfærdelige opgaver til dumpekarakterKlik her for at gå til artiklen.. Seneste nyt om tematikken finder du her.