Neuralink forventer forsøg med mennesker inden for seks måneder

Ifølge Elon Musk er Neuralink kun seks måneder fra at kunne foretage test med implantatet på mennesker. Der mangler dog stadig de nødvendige godkendelser.

Neuralink forventer forsøg med mennesker inden for seks måneder

For seks år siden var Elon Musk med til at stifte virksomheden Neuralink og siden har selskabet trukket overskrifter med dets måde at arbejde med hjerneimplantater og hjernechips, der måske kan få lamme personer til at gå og tale igen, blandt andet. Nu lyder det fra Elon Musk, at selskabet er cirka seks måneder fra at kunne installere et Neuralink i et menneske.

Se også: Nyheder om mennesket og teknologi

En forsigtig start med test på mennesker

Det er dog ikke mere end 10 måneder siden, at selskabet bekræftede, at aber var døde under prototypetest af dets BCI-implantater på University of California, Davis Primate Center.

Musk slår fast, at de vil være ekstremt forsigtige og sikre på, at det vil fungere godt, før de sætter en enhed ind i et menneske.

I sin tale til en skare af udvalgte inviterede forklarede Musk også, at de første skridt med test på mennesker kan virke meget langsomme, men sådan vil processen forventes at være i starten.

Neuralink har fået konkurrence

I juli slog konkurrenten Synchron Neuralink, da læger på Mount Sinai Hospital i New York med succes installerede en enhed i en person, der lever med Amyotrofisk lateral sklerose (ALS). Patienten, som har mistet evnen til at bevæge sig og kommunikere selvstændigt, skulle få mulighed for at kunne surfe på nettet og sende sms’er ved hjælp af enheden, der oversætter deres tanker til computerkommandoer.

Neuralink arbejder stadig på at få FDA-godkendelse for sit implantat, selv om virksomheden fik tildelt agenturets Breakthrough Device Designation i juli 2020.

Dette program giver patienter og plejere mulighed for at benytte denne type udstyr til behandlinger og medicinsk udstyr ved at fremskynde deres udvikling og lovpligtige test.

Læs også: Elon Musks troværdighed skades af Twitter opkøb