Russiske hackere har fået hjælp af AI

Statsstøttede hackere fra Rusland, Kina og Nordkorea har brugt OpenAI til at gøre deres angreb endnu mere effektive, siger Microsoft og OpenAI.

Russiske hackere har fået hjælp af AI

Kunstig intelligens kan gøre livet lettere på mange måder, men det har næppe været intentionen, at det også skulle gøre hackerangreb mere effektive.

Se også: Kina hacker Apple AirDrop

Finpudset med hjælp fra AI

Ifølge en rapport, som Microsoft og OpenAI har offentliggjort, er det præcis, hvad der er sket: Adskillige statsstøttede hackerorganisationer har blandt andet brugt OpenAI til fejlsøgning, forbedre deres phishingangreb og til at blive bedre til at skjule, at enheder er angrebet med malware. Det drejer sig om grupper fra Rusland, Nordkorea og Kina.

Microsoft og OpenAI skriver, at de endnu ikke har set AI-støttede hackerangreb, der har været særlig nye eller unikke. Så lige nu ser de ingen dommedagsscenarier, hvor hackere med hjælp fra kunstig intelligens lægger hele verden ned, men Microsoft skriver også, at de vil holde skarpt øje med udviklingen.

Se også: Hackere får adgang til modemmet i Teslas elbiler

OpenAI nedtoner trusselsbilledet

OpenAI skriver, at de sørger for at lukke for gruppernes adgang til generative AI-værktøjer. De skriver også, at hackerne får ”begrænsede og trinvise” forbedringer i deres værktøjskasse med hjælp fra AI.

Selskabet skriver ikke, hvordan det identificerer hackerne, som sandsynligvis prøver at anonymisere deres brug af OpenAI. Det er derfor usikkert, hvor effektive OpenAI er, når det gælder om at holde hackernes fingre fra kagedåsen.

Se også: Google lancerer Gemini 1.5 – ny og mere effektiv AI-model

Holder hackerne tilbage med AI

Både Microsoft og OpenAI vil holde øje med brugen af deres generative AI-teknologier. I rapporten skriver Microsoft også, at de også er ”dybt engagerede i at bruge generativ AI til at forstyrre trusselsaktører”.

Microsoft bruger altså tilsyneladende selv AI for at afsløre hackerne, der bruger AI. Der er ingen tvivl om, at vi kommer til at høre mere om, hvordan folk prøver at bruge kunstig intelligens til at begå kriminalitet eller det, der er værre.

Vi må derfor håbe, at Microsoft, OpenAI og alle andre, der arbejder med kunstig intelligens, er succesfulde, når det gælder om at lægge forhindringer i vejen for cyberkriminelle og -terrorister.

Se også: Så fed er klapmobilen Motorola Razr 40 Ultra