Snart kan Google Assistent slukke din telefon

Hey Google, sluk min telefon. Snart bliver det muligt at slukke telefonen, ved blot at bede assistenten om det.

Snart kan Google Assistent slukke din telefon

Ved dette års Google I/O afslørede virksomheden den kommende store opdatering til deres mobile operativsystem, Android. Android 12 kommer med store ændringer (faktisk den største nogensinde påstår Google) og forbedringer, hvor der også er nyt til Google Assistent.

Google Assistent er efterhånden indbygget i en lang række produkter, og følger os i dag rundt hvorend vi er. Assistenten bliver løbende bedre (heldigvis) og får nye funktioner. Sammen med Android 12 kommer der masser af nye ting assistenten kan udføre på mobiltelefonen. En af disse er ret simpel, men alligevel ganske smart. Og det fortæller samtidig noget om, hvilke praktiske ting Google Assistent derudover vil kunne udføre på telefonen. Når Android 12 kommer vil man kunne sige “Hey Google, sluk min telefon”, hvorved telefonen selvfølgelig slukker. Ikke noget med at holde en power knap inde og derefter trykke på sluk -ikonet.

Det bliver i Android 12 og lettere at få adgang til Google Assistent. Hvor man nu kan swipe op fra højre og venstre bund af skærmen, så vil man i fremtiden blot kunne holde powerknappen inde.

Læs også: Android 12 Developer Preview 3: Store ændringer af designet

Android 12
Android 12

Material You-design

Med Android 12 har Google introduceret et nyt designsprog, som de kalder Material You. Ideen her er, at styresystemet skal tilpasse sig dig og dine behov og ønsker. Ændrer du fx baggrundsbilledet på telefonen, så finder systemet automatisk farver til brugerfladen, som matcher farver brugt på billedet.

Android 12 er meget anderledes fra tidligere versioner af Android. Her er der fokus på flottere design, flere farver, lækre animationer og store tydelige knapper.

Og der er stadig masser af forbedringer bag designet. Android 12 skulle være både hurtigere og mindre strømkrævende. Her er også et stort fokus på privatliv, hvor man fx på en tidslinie kan se hvilke apps har haft adgang og brugt kamera, mikrofon og lokation.

Læs også: Hvordan forbedrer Android 12 din mobil?