Store forbedringer i Metas AI-chatbot

Meta AI kan nu analysere og redigere fotos og tale til dig med stemmerne fra kendisser som John Cenas og Keegan-Michael Keys.

Store forbedringer i Metas AI-chatbot

Metas chatbot, Meta AI, kan ikke længere blot skrive. Chatbotten kan nu se og tale.

Ved Metas Connect-event afslørede direktøren Mark Zuckerberg, at selskabets chatbot nu kan bruge de nye evner til at forstå verden bedre og give hurtigere svar.

Se også: Rapport: Amazon, Tesla og Meta underminerer demokratiet

Meta AI kan nu arbejde med fotos

Meta AI kan ifølge selskabet svare på fotos, der deles i chatten, og besvare spørgsmål om, hvad der er på dem.

Meta AI kan for eksempel identificere en fugl, du ikke kan genkende. Du kan også redigere fotos, herunder ændre baggrunden, fjerne objekter eller tilføje objekter.

Se også: Meta: EU ødelægger vores AI-bot

Tal med stemmerne fra kendisser

Chatbotten tilbyder nu også kendisstemmer fra blandt andre Awkwafina, Judi Dench, John Cena, Keegan-Michael Key og Kristen Bell. Stemmerne kan vælges som din foretrukne AI-stemme til at svare dig, hver gang du spørger Meta AI om noget.

Meta har tidligere indgået aftaler med kendisser som Kendall Jenner, Tom Brady og Snoop Dogg, men det forsøg blev afbrudt allerede efter et år.

De nye funktioner kommer samtidig med, at OpenAI udruller sin Advanced Voice Mode. Også OpenAI forsøgte at bruge Scarlett Johanssons stemme, men det ønskede skuespillerinden ikke.

Se også: Apples største AI-nyheder kommer snart

Hvordan bruger jeg Meta AI?

Meta AI er tilgængelig i WhatsApp, Facebook, Instagram og Messenger, og den nye stemmefunktion vil i første omgang blive rullet ud i USA, Canada, Australien og New Zealand – altså kun engelsktalenede lande.

Faktisk er Meta AI slet ikke tilgængelig i EU eller Danmark. Meta har nemlig sat planer om at udrulle sin AI-assistent i Europa på hold efter at have modtaget indsigelser fra Irlands databeskyttelsesmyndighed.

Se også: Meta vil træne AI på dine Facebook- og Instagram-opslag

Intenst AI-kapløb

Meta er en af en håndfuld aktører inden for AI, som kæmper en intens kamp om forbrugernes gunst i disse år.

Teknologisk har Meta AI ikke været på højde med hverken Google eller OpenAI’s respektive AI-løsninger, og det ses også ved, at Metas AI først nu får muligheden for at føre stemmesamtaler.

Efter Meta besluttede at sætte sin AI-chatbot på hold i Europa, er det også svært at forestille sig, at selskabet bliver en af de førende aktører i Europa. Det er dog ikke ensbetydende med, at vi ikke får Meta AI til Danmark en dag – men indtil videre efterlader det Meta et godt stykke bag efter konkurrenterne i Europa.

Se også: Få bruger AI dagligt trods massiv hype