Mercedes EQS – Første luksus-sedan på batteri

Mercedes har netop præsenteret deres vanvittige luksus sedan med masser af avanceret teknologi ombord. Her er Mercedes EQS.

Mercedes EQS – Første luksus-sedan på batteri

Mercedes har haft godt gang i lanceringerne af deres EQ-elbiler, som producenten forventer at have hele ti modeller af til næste år. Indtil videre har vi budt velkommen til Mercedes EQC, EQV, EQA og nu kommer det nok mest spændende bud på en elbil i lang tid. Lige bortset fra, at meget få af os får råd til en sådan sag. Her er Mercedes EQS, som de endnu ikke har afsløret prisen på.

Mercedes EQS byder på en enorm Hyperscreen infotaintmentskærm på 56 tommer, lang rækkevidde, masser af plads, masser af avanceret teknologi og komfort udover det sædvanlige.

Den kommende Mercedes EQS får en rækkevidde på op til 770 kilometer, hvilket er ny rekord for producenten. Det store 107,8 kWh batteri kan ved hurtig ladestander opnå 70 procent batteri på blot 30 minutter.

Der kommer to varianter af EQS (og senere også en billigere med mindre batteri): en baghjulstrukket EQS 450+ og en 580 4MATIC med firehjulstræk, hvor den sidstnævnte har 524 hestekræfter.

Læs også: Mercedes-Benz EQS med lang rækkevidde og Hyperscreen lige om hjørnet

Heads-up display og ambient-lys

Kabinen i Mercedes EQS ser vanvittig ud, med luksus fra top til tå. Her er det ergonomiske sæder kombinerer overlegne indstillingsmuligheder med førsteklasses komfort, forsæder med massagefunktion, et HEPA-finstøvfilter der renswer luften og meget mere.

Men bilen er også fyldt med teknologi. Hver passager har direkte adgang til Mercedes’ indbyggede digitale assistent og alle har en skærm til underholdning.

Foran finder man den enorme Hyperscreen på 56 tommer, som egentlig er tre skærme under et stort stykke glas. Men imponerende ser det ud. I infotainmentssystemet finder man selvfølgelig et utal af funktioner.

Bilen er også udstyret med ambientlys, som kan justeres på mange måder. Fx kan lyset tilpasses hos hver enkelt passager, men det kan fx også lyse rødt når der accelereres.

Læs også: Elbilen Lucid Air fjerner rækkevidde-angst: 800 km på en opladning

Billeder af Mercedes EQS

Mercedes EQS 2022
Mercedes EQS 2022

Pris på Mercedes EQS?

Mercedes har endnu ikke fortalt hvad Mercedes EQS kommer til at koste. Den billigste nuværende S-klasse koster 1.735.303 kroner, og vi skal nok forvente at denne bliver endnu dyrere.

Læs også: Polestar vil lave en rigtig klimaneutral elbil inden 2030

Temaets videre forløb

Emnet er stadig relevant. Lasse Olsen gik et skridt videre. 30/3/2021 blev historien fulgt op med nyheden; Mercedes-Benz EQS med lang rækkevidde og Hyperscreen lige om hjørnetKlik her og læs videre.. Temaet er stadig aktuelt. Klik her for at læse seneste nyt..