2013 bliver året for 5-tommer skærme

HTC har tilsyneladende startet næste års helt store dille - fem tommer skærme med fuld-HD opløsning.

2013 bliver året for 5-tommer skærme

Tidligere i år lancerede HTC deres nyeste skud på en topmodel, HTC J Butterfly, der senere blev annonceret til det amerikanske marked som HTC Droid DNA.

Denne HTC Mobil går vi glip af i Danmark

HTCs helt store fokusområde på mobilen er skærmen på hele fem tommer og med 1920 x 1080 pixels opløsning.

Denne detalje er der hurtigt blevet taget ved lære af, og således forbereder resten af den verdensomspændende smartphone-branche nu deres egne og unikke enheder, med stor skærm og høj opløsning.

Større og større

Da 2011 begyndte at lakke mod enden rapporterede vi på Mobilsiden.dk om flere producenter der var begyndt at arbejde på smartphones med hele 4,7 tommer skærme, alt imens brugerne råbte ”stop-stop-stop, det er alt for stort”.

Alligevel endte 2012 med at blive året hvor kendetegnet for en topmodel var dens store 4,7 eller 4,8 tommer skærm, og en kraftig quad-core processor, hvilket for nogle producenter var og stadig er, en stor salgssucces.

Galaxy S III: En af verdens hurtigst sælgende smartphones

Nu begynder 2012 at gå på hæld og overalt i branchen tegner der sig en genkendende tendens, nemlig endnu større skærme.

Flere producenter såsom, HTC, Sony, Huawei, LG og ZTE forventes at offentliggøre enheder med en fem tommer fuld-HD skærm i 2013, hvilket brugerne, igen i år, tidligere har råbt op om er alt for stort.

Beviserne er tydelige

Skal vi følge de aktuelle tendenser der tegner sig på markedet, så ser 2013 ud til at blive året med større skærme i smartphones.

HTC har allerede lanceret deres enhed med fem tommer skærm og 1080 pixels opløsning, som de første, og det vil derfor ikke være noget nyt for dem at lancere en lignende enhed i 2013.

Sony ser ud til at være på vej med en enhed i samme klasse i form af en Sony Xperia Yuga, ligeså forventes Huawei også med på dillen med deres Ascend D2 og kinesiske ZTE med deres Grand S.

Også Nexus producenten LG forventes lancere en mobil med stor skærm, således er rygterne om en Optimus G2 allerede startet.

Få svar i 2013

Om 2013 bliver et år med endnu større skærme, kan vi ikke svare på med sikkerhed, men inden for ganske få måneder kan svaret være givet af producenterne selv, under CES messen i Las Vegas eller Mobile World Congress i Barcelona, Mobilsiden.dk er klar til at dække begge events og selvfølgelig følge tendensen tæt.