3 flerdobler kapaciteten ved årets Roskilde festival

Teleselskabet 3 opruster til en sand dataeksplosion forud for Roskilde Festival 2017.

3 flerdobler kapaciteten ved årets Roskilde festival

Med over 130.000 deltagere til årets største musikalske begivenhed på dansk grund, får teleselskabet 3 travlt med at sikre ordentlig dækning til de tusindvis af glade festivalgæster.
Derfor investerer selskabet i år markant i netværkets bæreevne så det i år kan klare 3,5 gange større trafik under festivalugen.

Siden sidste år har 3 investeret i en bredere andel af 1800 MHz-frekvensbåndet, som sammen med 14 dedi-kerede telemaster muliggør den markant forbedret dækning, når der streames, snappes eller deles film og fotos.

Se også:  3 sætter turbo på Roskilde Festival

”Kort forklaret, så udvider vi motorvejen med flere spor, så det går hurtigere. Rigtig mange festivalgæster vil få en rigtig, rigtig god upload og download oplevelse – selv foran scenerne. Ude i campingområderne op-graderer vi også med mere frekvensspektrum. Alt dette for at give vores mange kunder den bedste oplevel-se. Selvom de er på festival blandt mange mennesker, som de skal dele signalet med, så skal det bare fungere,” forklarer Kim Christensen, netværksdirektør i 3.

Samtidig danner Roskildes dyreskueplads testgrund for ny 4.5G og 5G teknologi som på sigt vil muliggøre endnu vildere netværkshastigheder. Præcis hvad den teknologi vil byde på, vil 3 offentliggøre under festivalugen.

Roskilde Festival i tal

Med sine mange besøgende er Roskilde Festival en årlig udfordring for Teleselskabet 3. Alene igennem de seneste fem år er dataforbruget 40-doblet.
Her er hvad Roskilde Festival 2016 har betydet i tal.

  • 39,6 TB data hvilket er 65% mere data i forhold til 2015. Forbruget svarer til én persons uafbrudte streaming af Netflix i to år
  • Vildeste dataforbrug opstod den 1. juli 2016 mellem kl. 21:00 og 22:00, hvor Neil Young gik på Orange scene. I den ene time strøg 315GB data gennem 3’s netværk – den største mængde nogensinde igennem festivalens historie.
  • 159.046.224 dataopkoblinger (åbne apps, browser, gps mv.)
  • 64.000 unikke brugere

Læs også: 3’s roamingpakker overhaler EU-krav