Android 8.0 Oreo ruller ud til OnePlus 3 og 3T

Nu kan du opdatere din OnePlus 3 eller OnePlus 3T til den nyeste Android-version, 8.0 Oreo.

Android 8.0 Oreo ruller ud til OnePlus 3 og 3T

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Så er ventetiden ovre, hvis du har en OnePlus 3 eller OnePlus 3T og venter på, at den nyeste Android-version ruller ud. I et blogindlæg oplyser OnePlus nemlig, at man netop har begyndt udrulningen af Android 8.0 Oreo til de to topmodeller.

Læs også: OnePlus 5T ude med mere display og ansigtsgenkendelse

Tidligere på ugen testede OnePlus softwaren som en betaudgave, og der så ikke ud til at være de helt store problemer, for udrulningen af den i alt 1,5 GB store opdatering blev allerede skudt i gang i går eftermiddag. Ud over at opdatere Android-styresystemet til version 8.0 er OnePlus’ egen OxygenOS-tilpasning også blevet opdateret til version 5.0.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...
OnePlus selv fremhæver følgende nyheder i den store softwareopdatering:

System:

 • Opdatering til Android O (8.0)
 • Parallelle apps tilføjet
 • Picture in picture tilføjet
 • Autoudfyldning tilføjet
 • Smart tekstmarkering tilføjet
 • Nyt design i hurtigindstillinger
 • Sikkerhedsrettelse opdateret til september

Hjemmeskærm:

 • Notification Dots tilføjet
 • Ny mappedesign
 • Nu er det muligt at uploade billeder direkte til ’Shop on OnePlus’

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

Sådan får du opdateringen med det samme

Som med så mange andre softwareopdateringer udruller OnePlus den nye opdatering gradvist for at kunne bremse opdateringen ved eventuelle fejl. Som udgangspunkt kan du tjekke efter softwareopdateringerne ved at vælge Indstillinger » Softwareopdateringer. Hvis din OnePlus 3 eller OnePlus 3T siger, at din telefon er opdateret, kan du gennemtvinge udrulningen af opdateringen til din mobil med et lille trick, som vi også beskrev ved udrulningen af Nougat til OnePlus 3 og 3T.

Du kan allerede nu få opdateringen ved at benytte en såkaldt VPN-tjeneste, som dirigerer al din internettrafik igennem en server i et andet land, sådan så det hos serverne i den anden ende ser ud som om, at du er i det pågældende land, som du har valgt, at forbindelsen skal gå igennem.

Læs også: Sammenligning OnePlus 5 vs OnePlus 5T

Der findes et væld af VPN-tjenester – både til computere og smartphones, og der findes både gratis udgaver og tjenester, der koster penge. Tjenesterne varierer også derfor ekstremt meget i kvalitet (hastighed og stabilitet), men disse faktorer er spiller en mindre rolle, da VPN-tjenesten her kun skal bruges til at tjekke efter nye softwareopdateringer og ikke til at downloade selve opdateringen.

Mobilsiden.dk anbefaler derfor, at du downloader appen ”Opera Free VPN – Unlimited VPN”, som er en utrolig simpel, brugervenlig og ikke mindst gratis VPN-tjeneste fra firmaet bag den velkendte Opera-webbrowser. Alternativt kan du bruge appen TunnelBear. For at aktivere en VPN-forbindelse på din mobil skal du gøre følgende:

 1. Download appen fra Google Play
 2. Klik på ”Get Started” og swipe igennem guiden
 3. Et popupvindue åbner på din telefon, som spørger om lov til at oprette en VPN-forbindelse. Klik på ”OK”.
 4. Appen er nu klar til brug. VPN-tjenesten er deaktiveret, så klik på knappen ”Connect”.
 5. Appen forbinder automatisk til den nærmeste server – højst sandsynligt i Holland. Klik derfor på ”Change Region” og vælg Germany eller Canada på listen.
 6. Din internettrafik dirigeres nu igennem en server i det valgte land, og du kan nu tjekke efter opdateringen til Android 8.0 Oreo. Gå til telefonens indstillinger og scroll ned til ”Systemopdateringer” og tjek efter softwareopdateringer.
 7. Inden du klikker videre og begynder at downloade opdateringen, skal du gå ind i Opera VPN igen for at slå VPN-forbindelsen fra. Du klikker derfor på ikonet helt øverst til venstre, som udvider sidemenuen (eller swiper fra ventre side mod højre). Her er der en lille knap øverst, som du skal klikke på for at deaktivere tjenesten.
 8. Vend nu tilbage til indstillingerne og begynd download af softwareopdateringen. Nu kan du downloade den med fuld hastighed og genstarte telefonen, når den er klar – og så har din OnePlus 3 eller OnePlus 3T Android 8.0 Oreo.

Med udrulningen af Android 8.0 Oreo til OnePlus 3 og 3T er det alts&aring; dermed sidste softwareopdatering til de to telefoner. OnePlus meldte tidligere ud, at der ikke kommer flere opdateringer til de to mobiler efter Oreo.<br /><br /><br />

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...

OnePlus 5 får først Oreo i starten af 2018

Selv om OnePlus 3 og 3T ikke er de nyeste topmodeller fra OnePlus, er det altså dem, som har fået udrulningen først. Ved lanceringen af OnePlus forklarede firmaets medstifter, Carl Pei, at det er nemmere at udrulle software til ældre telefoner, som er ude i flere personers hænder end nye, hvilket gør det nemmere at opdage eventuelle fejl.

Du må altså væbne dig med tålmodighed, hvis du har en OnePlus 5 og venter på Android 8.0 Oreo. OnePlus har nemlig meldt ud, at den først modtager softwaren i starten af 2018. Hvornår det helt præcist vil sige, er endnu uvist.

Læs også: Google indfører 3 års Android-softwareopdateringer

I hvert fald får du mulighed for at installere Oreo på OnePlus 5 som en betaudgave i løbet af november måned. Der kan dog følge visse fejl og mangler med sådan en betaudgave, men de utålmodige sjæle får altså mulighed for at få Oreo til OnePlus 5 inden ganske længe.

Kommende ejere af OnePlus 5T skal derimod vente helt til december for at få muligheden for at installere Oreo som en betaudgave. Den endelige udgave vil, ligesom med OnePlus 5, rulle ud i starten af 2018.

Seneste nyt om Mobilabonnement & telefoni