Android 8.1 Oreo ruller ud til OnePlus 5, 5T og Razer Phone

To af OnePlus’ topmodeller, OnePlus 5 og 5T, modtager den nyeste Android-version, 8.1 Oreo, nærmest samtidig med Razer Phone.

Android 8.1 Oreo ruller ud til OnePlus 5, 5T og Razer Phone

Så er ventetiden ovre for ejere af OnePlus 5, OnePlus 5T og Razer Phone. De tre topmodeller modtager nemlig alle netop nu Android 8.1 Oreo – den seneste version af Googles styresystem, som kun 4,6 % af alle Android-enheder kører med.

Læs også: Kun 1 ud af 22 Android-enheder har Oreo

Man skulle tro, at de to producenter nærmest havde koordineret det med hinanden, for med kun 12 timers mellemrum har de to producenter meldt ud, at 8.1 Oreo nu er på vej til de tre Android-smartphones.

OnePlus Android 8.1 Oreo

Android 8.1 Oreo ude til OnePlus 5 og 5T

OnePlus meldte ud i en tråd på OnePlus’ forum, at det nu er muligt at downloade den nye software til OnePlus 5 og 5T. Opdateringen fylder 766 MB og opdaterer også OnePlus’ egen OxygenOS-tilpasning til version 5.1.0. Nyhederne i softwaren er ifølge OnePlus følgende:

System:

  • Opdateret systemet til Android 8.1 Oreo
  • Opdateret Android-sikkerhedsversion til 2018-04
  • Tilføjet understøttelse af fuldskærmsvisning med gestures (kun 5T)

Gamingtilstand:

  • Tilføjet nye forbedringer i gamingtilstand inklusiv strømbesparelse og at sætte selvjusterennde lysstyrke på pause

Hjemmeskærm:

  • Tilføjet tags med kategorier i søgeområdet i appoversigten
  • Automatisk navngivning af mapper ud fra kategorier

OnePlus oplyser, at softwaren ruller ud til flere og flere personer i bølger. Normalt kan man dog modtage softwareopdateringer fra OnePlus med det samme ved at anvende en såkaldt VPN-tjeneste – f.eks. den gratis app Opera VPN. Appen dirigerer al internettrafik på telefonen igennem en server i et land, man vælger (Tyskland eller Canada), og så tror OnePlus, at man befinder sig i pågældende land. Du kan naturligvis også vente på, at opdateringen ruller ud i normalt tempo til din OnePlus 5 eller 5T.

Razer Phone Android 8.1 Oreo

8.1 Oreo også ude til Razer Phone

Som bekendt meldte Razer også ud nærmest samtidig, at firmaets eneste smartphone, Razer Phone, nu også modtager Android 8.1 Oreo. I et tweet oplyser Razer, at den 859 MB store opdatering ruller ud i bølger, men mange har allerede modtaget den.

Nyhederne i opdateringen lyder som følger:

  • Opdateret til Android O 8.1
  • Opdatering af Nova Launcher
  • Andre fejlrettelser og forbedringer af systemet