Android O bliver sidste opdatering til OnePlus 3 og 3T

OnePlus 3 og 3T får ikke flere softwareopdateringer efter Android O, oplyser OnePlus. Dermed får OnePlus 3T kun et års softwareunderstøttelse.

Android O bliver sidste opdatering til OnePlus 3 og 3T

OnePlus 3 og den opgraderede version OnePlus 3T får snart sin sidste store softwareopdatering. Det oplyser OnePlus på dets hjemmeside, hvor OnePlus’ produktchef, Oliver Z., svarer på en række spørgsmål omkring softwareopdateringer.

Læs også: OnePlus lover: OnePlus 3 og 3T får Android O i år

Til spørgsmålet ’hvor lang tid vil OnePlus 3/3T fortsætte med at modtage softwareopdateringer?” svarer produktchefen, at den kommende Android O-software bliver den sidste store opdatering til de to telefoner. Derefter vil både OnePlus 3 og 3T modtage sikkerhedsrettelser ’i et stykke tid endnu’, som produktchefen formulerer det. Det fulde svar fra ham lyder som følger:

“Android O bliver den sidste Android-opdatering, som vi vil udgive til OnePlus 3/3T. Vi vil fortsætte med at udgive sikkerhedsrettelser i et stykke tid endnu og tilbyde understøttelse for opdateringer til enkelte apps. Efter OnePlus 3/3T er blevet opdateret til Android O, begynder vi at flytte Open Beta-programmet fra OnePlus 3/3T til OnePlus 5.”

OnePlus 3T får kun omkring et års softwareunderstøttelse

Android O ventes at blive udgivet i sin færdige version mandag den 21. august, hvor de første Nexus- og Pixel-enheder fra Google vil modtage softwaren med det samme som de første. Herefter skal de enkelte producenter, heriblandt OnePlus, arbejde på at gøre softwaren klar til deres smartphones.

Hvis vi kigger i ’historiebøgerne’ – det vil sige OnePlus 3 – så blev den sidste år opdateret til 7.0 Nougat 4 måneder efter de første Nexus-telefoner fik softwaren. OnePlus lovede, at telefonen ville få softwaren inden årsskiftet, og det løfte holdt producenten delvist ved at udgive opdateringen på årets sidste dag, men kun som en betaudgave.

Læs også: OnePlus 3T hitter hos teleselskabet 3

OnePlus har allerede lovet, at OnePlus 3 og 3T også vil få Android inden for årsskiftet, men der vil formentlig igen være tale om betasoftware uden de såkaldte OTA-opdateringer. Den endelige software kan altså være klar måneder senere, hvis udrulningen sker på samme måde som sidste år. For OnePlus 3 vil det betyde, at topmodellen kun når at modtage softwareopdateringeer i omtrent halvandet år. Telefonen kom altså oprindeligt med Marshmallow og har sidenhen fået Nougat og vil få Android O.

OnePlus 3T vil gennemgå de to samme softwareopdateringer, men telefonen blev offentliggjort i november 2016 og burde teknisk set være udgivet med Nougat i stedet for Marshmallow. Det betyder, at OnePlus 3T også kommer til at gennemgå de samme to store softwareopdateringer ligesom 3T, men den kommer kun til at være understøttet i cirka 1 år og 1 måned. Man kan derfor argumentere for, at OnePlus også bør opdatere 3T til næste års Android P-software, men det kommer altså ikke til at ske.