Android One – Hvad er det egentlig

Android One er ren Android, uden producentens tilpasninger. Nokias nye telefoner praler med at have det, men hvilke fordele giver det.

Android One – Hvad er det egentlig

I sidste måned, da jeg startede testen af Nokia 7 Plus, fik jeg for første gang muligheden for, at få prøvekørt Android One. En platform som Google har snakket meget om, men vi har ikke rigtig set nogle enheder med det her i Danmark.

Det skulle Nokia dog lave om på. Med deres tre nyste telefoner Nokia 6.1, Nokia 7 Plus og Nokia 8 Sirocco giver de os Android One. Men hvorfor vælger de Android One og ikke deres eget brugerflade, som så mange andre producenter gør? Vi kigger på fordelene i artiklen her.

nokia android one
Nokia 6.1, 7 Plus og 8 Sirocco kommer alle med Android One. Foto: Mobilsiden.dk

Hvad er Android One

Android One blev præsenteret tilbage i 2014, med den hensigt at bringe smartphones til udviklingslande til overkommelige priser. Der er dog sket meget siden da, og Android One er ikke længere et Android til billige telefoner, men i stedet en mulighed for producenterne, til at bringe forbrugeren fordelene ved den rene Android oplevelse.

Mange producenter laver deres egen udgave af Android, og giver dermed systemet deres personlige udseende. Designmæssigt bliver det dog sjældent så lækkert, som hvad Googles egne designere kan præstere. Derudover bruger producent tilpassede brugerflade ofte flere ressourcer, og systemopdateringer samt sikkerhedsopdateringer kan trække ud.

Android One er Android som Google har tiltænkt det. Dog kan der være små ændringer, såsom Nokia der har lavet deres egen kamera app:

nokia 7 plus
Kamera appen er det eneste stykke software Nokia har stået for i Nokia 7 Plus. Foto: Mobilsiden.dk

Fordele ved Android One

Med Android One følger en række fordele, sammenlignet med andre Android udgaver. For det første er det Google selv, der står for opdateringerne, så man slipper for producentens tilpasninger, hvilket i teorien formindsker risikoen for fejl i softwaren. Derudover giver Android One disse fordele:

  • Sikret sikkerhedsopdateringer i op til 3 år.
  • Android systemopdateringer i op til 2 år.
  • Ren Android med alle Google tjenester.
  • Google godkendt hardware og ydeevne.
  • Optimeret til Google Assistent. Lanceres på dansk til efteråret.
Android One
Fordelene ved Android One. Foto: Google

Disse telefoner har Android One i Danmark

Nokia er nogle af de første til at tage Android One til sig, hvilket ser ud til at være et godt valg. Nokia er allerede femtestørst i Europa.

Nokia 6.1

6.1 er budgetmodellen med Android One fra Nokia. Selvom prisen er nede på ca. 2.200 kroner, så er den stadig bygget i aluminium og med en skærm på 5.5″ i fuld HD. Den kommer med Snapdragon 630, som er en af mindste i Qualcomms udvalg af mellemklasse chipsets. På bagsiden har den et 16 MP Carl Zeiss branded kamera, samt et 8 MP på fronten.

Nokia 6.1
Nokia 6.1 er lækkert bygget på trods af prisen på omkring 2.200 kroner. Foto: Mobilsiden.dk

Nokia 7 Plus

Med 7 Plus fra Nokia får du mere på alle områder, sammenlignet med 6.1. Du får et godt dobbelt kamera på bagsiden, hurtigere processor, større skærm, større lager, flere RAM og ikke mindst et større batteri. Specielt kameraet er en gevaldig opgradering. Læs vores anmeldelse af Nokia 7 Plus her. Prisen er omkring 2.999 kroner.

nokia 7 plus
Nokia 7 Plus koster omkring 2.999 kroner. Foto: Mobilsiden.dk

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco giver dig samme størrelse display, som på Nokia 6.1. Dog er den langt mere kompakt, med mindre kant omkring skærmen. 8 Sirocco er desuden den eneste af de nye Android One telefoner fra Nokia, der har en OLED skærm. Opløsningen er også højere, og er helt oppe på 1440 x 2560 pixel. Snapdragon 835 giver fart over feltet, og kombineret med 128 GB lager og 6 GB RAM, er den en ganske imponerende pakke. Den har desuden trådløs opladning. Prisen på Nokia 8 Sirocco er på ca. 6.000 kroner.

Kort sagt er der en Nokia med Android One til alle.

nokia 8 scirocco
Nokia 8 Sirocco. Foto: Mobilsiden.dk

De nye Nokia telefoner med Android One er til salg i mange butikker og teleselskaber. Du kan læse mere om dem her.

Læs også: Nokia X6 lækket i al sin herlighed