Avis: Samsung udskyder planer om fingeraftrykslæser i skærmen

Samsung har fortsat problemer med at implementere en fingeraftrykslæser under skærmpanelet. Den sydkoreanske producent har dog ikke opgivet håbet endnu.

Avis: Samsung udskyder planer om fingeraftrykslæser i skærmen

Flere smartphoneproducenter har i løbet af de seneste år arbejdet på at få indbygget en fingeraftrykslæser direkte under skærmpanelet, så der ikke er brug for en synlig fingeraftrykslæser enten på fronten, bagsiden eller siden.

Der har dog været store problemer med at få teknologien til at virke. Også Apple skulle have forsøgt sig med teknologien under udviklingen af iPhone X, men det lykkedes heller ikke den amerikanske producent. Derfor satsede Apple i stedet på Face ID.

Læs også: Qualcomm lancerer fingeraftrykslæser, der virker under skærmen

Samsung, derimod, implementerede en normal fingeraftrykslæser på bagsiden bag på Galaxy S8 og S8+ som en nødløsning, da teknologien ikke blev klar dette forår. Noget tyder på, at det samme bliver tilfældet med næste års Galaxy S9 og S9+.

Det sydkoreanske finansmedie The Investor erfarer i hvert fald, at det heller ikke lykkes Samsung at få indbygget en fingeraftrykslæser i skærmen her til foråret.

Udfordringen skulle være at finde plads til det modul og den sensor, der skal være placeret under skærmpanelet. Det er de næsten kantløse skærme, som skulle gøre det sværere at få plads til sensoren under skærmen.

Bygger fingertrykslæser ind i skærmen i Galaxy Note 9

Samsung har dog ikke skrottet planerne om at få en fingeraftrykslæser lagt ind i Super AMOLED-skærme. Mediet oplyser, at Samsung sigter efter at få løst de teknologiske udfordringer, når næste års Galaxy Note 9 bliver lanceret om et lille års tid. Ifølge mediet ventes den at blive afsløret i august måned næste år.

Den kinesiske producent vivo har allerede demonstreret en smartphone med teknologien, som gør brug af en Sense ID-sensor fra Qualcomm. Sensoren er endnu kraftigere end de nuværende og kan ifølge Qualcomm trænge igennem 1,2 mm tykke OLED-skærme, 0,8 mm glas og 0,65 mm aluminium. Det er dog uvist, om det er en sådan sensor, som Samsung vil benytte sig af. I hvert fald må det forventes, at vi ser de første smartphones med fingeraftrykslæsere skjult under skærmen i løbet af næste år.

Læs også: Fingeraftrykslæsere i skærmen har problemer med hastigheden

I første omgang ses formentlig en implementering, hvor det kun er et lille område af skærmen svarende til størrelsen på nuværende fingeraftrykslæsere, som kan registrere ens fingeraftryk. Slutmålet er ifølge firmaet Synaptics, som også producerer fingeraftrykslæsere, at hele skærmens område skal kunne registrere fingeraftryk. Det ligger dog formentlig flere år ude i fremtiden.