Danskerne vil ikke slippe mobilen når de rejser

Ny europæisk undersøgelse over mobilbrug i udlandet placerer danskerne i Nordens top.

Danskerne vil ikke slippe mobilen når de rejser

Juli måned er højsæson for ferierejser – og er du dansker, er der stor sandsynlighed for, at mobil skal med. For mange danskere er smartphonen blevet uundværlig under rejsen. I en undersøgelse foretaget af Huawei placerer danskerne sig som de mest mobilafhængige smartphone-bruger i Norden.

Undersøgelsen nøgletal viser, at i alt 43 procent er danskerne er meget enige i, at de slet ikke kan forestille sig en ferie uden en smartphone. I Finland, Norge og Sverige er de bedre til at slippe mobilen med henholdsvis 36, 35 og 33 procent af de adspurgte der slet ikke kan forestille sig en mobilløs ferie.

I undersøgelsen som tæller over 6.000 deltagere i Danmark, Sverige, Finland, Norge, Tyskland, Polen, Tjekkiet, Ungarn, Rumænien, Bulgarien, Grækenland og Serbien er det tyskernes der bedst klarer sig uden en smartphone. Her svarer kun 23 procent at mobilen er et must. Omvendt står det til i Balkan, hvor 46 procent af både bulgarerne og rumænerne svarer, at de ikke kan forestille sig en mobilløs ferie.

Bag smartphonens popularitet på ferien peger Marie Dam Feldborg, Senior Marketing Manager for Huawei på den stadigt større integration af funktioner i smartphonen.
“Før i tiden rejste turister typisk med en række genstande, som kun tjente et enkelt formål; fx et kamera, en musikafspiller, en notesblok med de vigtigste rejseinformationer eller endda en GPS-navigationsenhed. Men i dag kan du samle det hele på din smartphone, så du både kan rejse med mindre bagage og har komforten ved at have alle informationer lige ved hånden. Derfor er smartphonen blevet en indgroet del af rejsen, og for mange er det helt utænkeligt at skulle undvære den” siger Marie Dam Feldborg.

Se også:  Danskerne vil bruge Wi-Fi på ferien trods nye roamingregler

Vej, mad og søvn er vigtigst

I undersøgelsen fremgår, at mobilen især tages med på råd når der skal findes vej samt et sted at overnatte eller spise. Herunder kan du se, hvilke aktiviteter som danskerne benytter sig mest af under ferien.

  • 58 procent procent af danskerne bruger navigation på deres smartphone på ferien
  • 47 procent af danskerne bruger deres smartphone til at læse anmeldelser om hoteller og restauranter (via Tripadvisor eller andre turistportaler) på ferien
  • 49 procent af danskerne gemmer billetter / bookingbekræftelser på deres smartphone på ferien
  • 31 procent af danskerne henter landkort ned til offline-brug på ferien
  • 23 procent af danskerne henter turist-apps til at hjælpe med at planlægge/organisere rejsen
  • 18 procent af danskerne bruger deres smartphone i forbindelse med digitale betalinger (fx smartphone som betalingskort) på ferien
  • 9 procent af danskerne bruger deres smartphone til at scanne QR-koder på ferien

Undersøgelsen er foretaget igennem maj måned 2017 og er baseret på webinterviews fra respondenter i alderen 18-45 år.

Læs også:  Slår du mobil data til under ferien? [AFSTEMNING]