De første dage med ASUS ROG Phone II – Dag 2

I dag har jeg kigget lidt på, hvordan telefonen gør sig som hverdagstelefon. Derudover har jeg også kigget en smule på kameraet, der skulle være det samme som i Zenfone 6.

De første dage med ASUS ROG Phone II – Dag 2

På andendagen med ASUS ROG Phone II kigger jeg lidt på de funktioner, der ikke har så meget med gaming at gøre, men som er vigtige i en hver smartphone i dag. Jeg er helt med på, at en farvestrålende telefon, der til forveksling ligner R2D2 under Copenhagen Pride, måske er for meget af det gode.

Læs også: De første dage med ASUS ROG Phone II – Dag 1

Derfor er det vigtigt, at telefonen kan dæmpes en smule, og også bruges som almindelig hverdagstelefon. Men hvis man slukker al RGB lyset, tager telefonen ud af X-tilstand, og måske indstiller skærmen til 90 Hz fremfor 120 Hz, er den så stadig pengene værd?

ASUS ROG Phone 2
ROG Phone II har så maget kraft at byde på. Der er ingen grund til at skrue ned for det – så kunne man lige så godt købe en OnePlus. Foto: ASUS

Det simple svar er nej, selvfølgelig er den ikke pengene værd så. Men det er heller ikke meningen, at den skal tjene sine penge hjem ved at være som de andre. Okay, RGB lyset kan man godt lige slukke for, og man behøver ikke for alt i verden bruge temaerne fra ASUS Republic of Gamers. Derudover er der dog ingen grund til at skrue ned for telefonen.

Den virker selvfølgelig stadig som almindelig mobiltelefon, og måske kan man forlænge batteritiden en smule. Men man køber vel heller ikke en supersportsvogn, for at bekymre sig om brændstoføkonomien.

Nu har jeg gået i en dag med telefonen indstillet til “standard Android”, altså med almindeligt tema, almindelige lyde og almindelige ikoner. Det er godt nok en intetsigende affære, og det klæder slet ikke telefonen. Nu er det bare en stor, kraftfuld telefon, med en god skærm og et stort batteri, hvilket jo egentlig lyder glimrende – det er bare kedeligt.

Når det så er sagt, så er det en glimrende hverdagstelefon. Hvis man ikke spiller i mange timer dagligt, så holder den ganske godt strøm, hvilket den selvfølgelig også skal med 6.000 mAh. Opkaldskvaliteten er der intet at sætte en finger på, og den store skærm er lækker til de fleste ting, såsom nyhedslæsning, e-bøger, sociale medier og film.

Desuden understøtter den også hurtigopladning, hvis nu batteriet alligevel ikke holder hele dagen.

ASUS ROG Phone II
Denne baggrund kender de fleste Androidbrugere, og sådan kan ASUS ROG Phone II også se ud, hvis man gærne vil give telefonen et mere afdæmpet udtryk… Foto: Mobilsiden.dk

Kamera fra Zenfone 6

Kameraet er vigtigt for de fleste, og stensikkert livsvigtigt for de fleste teenagere. Med fare for, at det lyder lidt stereotypisk, så betyder det, at kameraet i hvert fald også er vigtigt for gaming-segmentet.

Og på papiret er kameraet også udmærket i ASUS ROG Phone II. Hardwaren er den samme som den, der sidder i ASUS Zenfone 6. Og netop Zenfone 6 har jeg vist selv døbt “det mest underholdende kamera på markedet”. Det er kameraet i ROG Phone II så absolut ikke – overhovedet.

Læs også: Test: ASUS Zenfone 6 – OnePlus får kamp til stregen

Kameraet er der, og det fungerer efter hensigten. Men det er ikke skabt til en aktiv livsstil, eller som værktøj til en rejseblogger, der vil lægge perfekte billeder op fra Maldiverne. To linser er i og for sig nok til gode billeder, det meste handler om softwaren. Se bare iPhone XS, der tager fremragende billeder med to linser. Det kan sagtens lade sig gøre.

Det bliver bare ikke rigtigt så godt med ROG Phone II, hvilket jo så umiddelbart må være en software-problematik. Jeg har selvfølgelig også været uheldig, at det har været nogle triste, regnfulde dage her i Valby, hvor scenen ikke rigtigt har været sat til det perfekte Instagram-billede. Jeg lover at gå meget mere i dybden med kameraet i den endelige anmeldelse, men for nu er jeg ikke imponeret.

Der er heldigvis masser af andre ting, der imponerer ved ASUS ROG Phone II. Den har blandt andet jackstikket, som næsten er forsvundet helt fra smartphones. Det dykker jeg ned i på “Dag 3”, hvor jeg også kigger på det, telefonen er designet til, nemlig gaming.