Denne Asus laptop er verdens letteste 14’er

AsusPro B9440 er en fjerlet sag på bare en enkel kilogram. Skærmen på 14 tommer giver dog masser af albuerum til programmer og spil.

Denne Asus laptop er verdens letteste 14’er

En af Asus’ største nyheder ved dette års CES-messe er samtidig en af de letteste af sin slags. Den vejer bare 1,05 kilo – en rekord for bærbare med 14 tommers display.

Selve navnet på business-laptoppen AsusPro B9940 lyder ikke synderligt engagerende, men det er det minimalistiske design i ren magnesium til gengæld.

B9940 er skræddersyet til kontorlivet på farten, og kan til trods for et relativt stort 14” display, klemmes ned i mindste computertasker takket være et næsten kantløst Full HD display.

En særlig hængselanordning minimerer samtidig computerens fodaftryk og gør, at tastaturet skråner let når der tastes. Tastaturet er samtidig MIL-STD 810G stænktestet og er derfor sikret mod uheld på flysædets eller caféens trange bordplads.

Se også:  Lenovos ThinkPad X1 bliver slankere og vildere

Asus AsusPro B9440
Foto: ASUS.com

Rimelig mekanik

Som laptop er den udstyret med det mest nødvendige. Her er to USB porte, en af de ældre Type A og en nyere Type-C. En fingeraftrykslæser giver øget sikkerhed i samspil med Windows Hello.

Kræfterne leveres af en 7. gen. Intel Core i5 eller i7 processor – men altså fra den strømbesparende Y-serie som operer med nedsat ydelse og med passiv køling. RAM og lagerplads kan konfigureres op til henholdsvis 16GB og 512GB.

AsusPro B9940 får debut i maj 2017 til vejledende 999 amerikanske dollars, svarende til ca. 7.100 kroner.

Læs også:  Her er den nye MacBook Pro