Disse funktioner kommer heller ikke til Nexus

Igen holdes Nexus uden for det fine selskab hos Google, idet to nye Android Nougat-funktioner bliver forbeholdt Pixel. Forklaringen er dog simpel.

Disse funktioner kommer heller ikke til Nexus

Med introduktionen af Googles nye Pixel-mobiler stod det hurtigt klart, at det ellers længerevarende kærlighedsforhold til Nexus-mobilerne led et alvorligt knæk, og det er ikke længere dem, som får de nyeste og bedste features fra Google.

Kort efter deres lancering berettede vi om de funktioner, som var eksklusive for Pixel og Pixel XL, men nu, hvor Android 7.1 i udvikler-preview er rullet ud, er der kommet mere nyt i Nexus vs. Pixel-sagaen.

Helt konkret drejer det sig om de to nye funktioner Night Light og den nye bevægelsesmulighed for bagsidens fingerscanner. Disse to features bliver altså forbeholdt Googles nye telefoner i Android 7.1 Nougat. Det beretter Google-ansat Ian Lake ifølge Android Police.

Funktionen Night Light gør at telefonen udsender mindre af det blå lys fra skærmen, som ifølge flere studier kan påvirker din søvn negativt.

Se også: Update: Disse Pixel-funktioner kommer ikke til Nexus

På Pixel kan du altså trække din notifikationsbar ned ved at køre fingeren nedad fingersensoren. 

Den nye mulighed med fingerscanneren består i, at du kan trække notifikationsbaren ned, bare ved at køre fingeren ned forbi fingerscanneren.

Men Pixel bliver altså alene om disse færdigheder, og årsagen til dette er egentlig rimelig enkel. Begge funktioner kræver nemlig nogle hardwaremæssige specifikationer, som hverken Nexus 5X og Nexus 6P kan bryste sig af.

Læs også: Google Pixel får kun to år med ny Android

Som ejer af én af de to telefoner kan du naturligvis være ærgerlig men dog trøste dig med, at Android 7.1 opdateringen stadig kommer til din mobil inden for rimelig tid, hvilket langt fra er tilfældet for de fleste andre mobiler på markedet.